Autor DVLottery.me 2019/08/16

Sve što trebate znati o razini obrazovanja potrebnoj za DV Lutrija

Neke upute za DV Lutriju mogu zbuniti čak i najpametnije ljude. Zapravo, postoje samo dva glavna zahtjeva za sudjelovanje u lutriji Zelene karte: vaša zemlja rođenja i obrazovanje / radno iskustvo. O zemlji smo već govorili u jednom od prethodnih članaka, a sada se želimo detaljnije usredotočiti na obrazovanje / radno iskustvo.

Dakle, koji su uvjeti za obrazovanje ili radno iskustvo za sudjelovanje u programu DV Lutrije?

Postoje dvije mogućnosti koje morate imati: (a) srednjoškolsko obrazovanje ili ekvivalentno obrazovanje s američkim srednjoškolskim obrazovanjem s trajanjem od 12 godina ili (b) najmanje dvije godine radnog iskustva tijekom posljednjih 5 godina godina u zanimanju koje zahtijeva najmanje dvije godine školovanja ili iskustva.
Mnogi sudionici smatraju da je potrebno ispuniti oba zahtjeva. Pogrešno je! Morate se kvalificirati samo za jedan od njih, a ne oba: ako imate radno iskustvo, ne morate imati obrazovanje.
Također postoji još jedna uobičajena zabluda da svi odrasli članovi obitelji (derivati) uključeni u oblik lutrije također trebaju ispuniti ove zahtjeve. Ne brini! Ovi su zahtjevi samo za glavne sudionike, one koji predaju prijavu za DV Lutriju.

Obrazovni zahtjevi za različitu viznu lutriju

Postizanje visokokvalitetnog imigracijskog toka u SAD je glavni razlog ovog zahtjeva. Budući da su imigranti iz svih krajeva svijeta, potrebno je uspostaviti neku razinu izraza u SAD-u koja se može usporediti s drugim zemljama. Važno je znati koje je obrazovanje ekvivalentno američkom srednjoškolskom obrazovanju. Izraz "srednja škola" zbunjujući je jer može značiti različite stvari u različitim zemljama. Ova razina zapravo znači da ste završili srednju školu i kvalificirani ste za upis na sveučilište (fakultet). Prikupljali smo informacije s američkim ekvivalentima srednjoškolskih diploma za različite zemlje, tako da lako možete pronaći i razumjeti zadovoljava li vaše obrazovanje uvjete.

Što je sa visokim obrazovanjem za Lutriju zelene karte?

Često postoji nesporazum među onima koji imaju diplomu / diplomu: treba li vam i srednjoškolska diploma? Ovdje nema definitivnog odgovora. Jer u nekim je zemljama moguće steći zvanje prvostupnika / magistara bez završetka 12 godina osnovnog i srednjeg obrazovanja. Naravno da je razumno pretpostaviti da stupanj prvostupnika može nadoknaditi nedovršenu dvanaestogodišnju razinu, ali američki konzularni službenici možda će biti formalni kada vide dokaz o razini srednje škole.

Je li stručno obrazovanje kvalificirano za program DV Lutrije?

Strukovno obrazovanje ne ispunjava uvjete za lutriju zelene karte. Ako ste napustili školu i studirali u strukovnom programu kao što je vodovod ili medicinska sestra, vrijeme provedeno u tom profesionalnom osposobljavanju / obrazovanju ne ispunjava uvjete za obrazovanje.
Nadamo se da vam ovaj članak pomaže da shvatite više o obrazovnim zahtjevima za sudjelovanje u lutriji, a u sljedećem ćemo se članku više usredotočiti na radne potrebe.

Nabavite fotografiju DV lutrije i spremite DV potvrdni kod na svoj telefon!

Nabavite fotografiju za lutriju zelene karte (DV program) izravno sa svog telefona pomoću besplatne aplikacije 7ID za iOS i Android. 7ID također može pohraniti vaš kod za potvrdu DV programa potreban za provjeru vašeg statusa sudionika kasnije.

Preuzmite 7ID sada!