Dobijte odgovor na pitanje o DV lutriji


Što je zelena karta?

Zelena kartica, koju izdaje USCIS, omogućuje vam da stalno živite i radite u Sjedinjenim Državama. Postoje mnogi načini za dobivanje Zelene karte, uključujući kroz obitelj, zaposlenje ili status izbjeglice ili azilanta, a ne svatko se kvalificira, a jedan od njih je i program za vizu raznolikosti (DV) (popularno poznat kao lutrija zelene karte).


Što je Lutrija raznolikosti? Kako radi?

Svake godine program DV izdaje oko 50000 imigrantskih viza, na temelju rezultata slučajnog izvlačenja. Vize se dijele među zemljama s povijesno niskim stopama useljavanja u SAD.


Kada počne lutrija DV?

Razdoblje online prijave za program DV obično traje između 1. listopada i 3. studenog svake godine. Vrijeme prijave za lutriju zelene karte DV-2025 vjerojatno će početi 2. listopada 2023. godine. Američko državno ministarstvo još nije objavilo podatke o registraciji u vezi ovogodišnje lutrije.
 Trebate se prijaviti što je prije moguće nakon otvaranja, jer je količina viza za svaku zemlju ograničena.


Zašto lutrija zvana DV-2025 počinje 2023.?

Prijave se prihvaćaju u listopadu-studenom 2023., ali rezultati lutrije bit će objavljeni u svibnju 2024., a obrada i izdavanje viza tek će 2025. godine.


Hoće li se DV-2022 održati 2020. godine?

Da. Iako pandemija Covid-19 utječe na sve, Lutrija se još uvijek održava 2020. Više informacija potražite na http://hr.dvlottery.me/blog/1300-when_dv_lottery_covid.


Koliko će se viza izdati u DV-2025? Koliko će ljudi postati pobjednici?

Još uvijek nema informacija iz američkog State Departmenta, ali po zakonu, najviše 55.000 različitih viza (DV) dostupno je svake godine. U pravilu će najprije biti odabrano oko 110.000 pojedinaca kao dobitnici Lutrije, a onda će ih polovica njih neće dobiti vizu iz nekog razloga i na kraju će biti izdano oko 55.000 viza.


Koliko se viza DV-2025 izdaje za svaku regiju i zemlju koja ispunjava uvjete?

Broj viza koje se izdaju domorocima svake zemlje ovisi o regionalnim ograničenjima, broju sudionika iz svake zemlje i broju odabranih sudionika koji ispunjavaju uvjete za dobivanje vize. Ne više od 7% ukupnih dostupnih viza može otići domaćinima iz bilo koje zemlje.


Gdje mogu popuniti obrazac za sudjelovanje na Lutriji raznolikosti?

Prijave se prihvaćaju samo na službenim stranicama američkog State Departmenta: https://www.dvlottery.state.gov. Ostale usluge su posrednici koji popunjavaju obrazac u ime vas, a USCIS obeshrabruje korištenje njihovih usluga.


Koja je moja šansa za pobjedu?

Šanse za osvajanje zelene karte u DV lutriji mnogo su veće nego osvojiti milijun u uobičajenoj lutriji. Postotak pobjeda za svaku zemlju možete pronaći na http://hr.dvlottery.me/win-chances-green-card-lottery


Što je najvažnije u obliku lutrije?

Prije svega zapamtite: nemojte lagati, pisati samo istinu. Koristite samo engleska slova.
 Država prihvatljivosti.
 Obratite pažnju na zemlju prihvatljivosti: morate odabrati točno zemlju rođenja, a ne prebivalište.
 Napravite pravu fotografiju.
 Mnogi sudionici ne pružaju ispravnu fotografiju. USCIS automatski diskvalificira aplikacije koje imaju fotografije koje ne zadovoljavaju zahtjeve. Postoje mnogi zahtjevi i uvjeti od pozadine do veličine glave. Tako možete koristiti posebne usluge kao što je https://hr.visafoto.com/diversity-visa-lottery-photo


Što još mogu učiniti da pobijedim?

Svaki odrasli član vaše obitelji (supružnik, odrasla djeca, roditelji) trebaju sudjelovati na lutriji kao glavni sudionici (pružanje svih ostalih članova obitelji kao supružnika ili djece kao derivata).


Postoji li uvjet za dobnu skupinu za lutriju zelene karte?

Ne postoji minimalna dob za prijavu, ali zbog zahtjeva za srednjoškolskim obrazovanjem to će učinkovito diskvalificirati većinu osoba mlađih od 18 godina.


Koju razinu engleskog jezika trebam imati?

Da bi bili prihvatljivi, sudionici ne moraju imati nikakve posebne jezične vještine.


Mogu li ući u program DV ako živim u SAD-u?

Da, natjecatelj se može prijaviti u ovom programu širom svijeta, uključujući Sjedinjene Države.


Mogu li sudjelovati ako već imam američku vizu?

Da, možete sudjelovati u DV lutriji ako već imate neku vrstu vize.


Već sam se prijavio za imigrantsku vizu u drugoj kategoriji. Mogu li se još prijaviti za program DV?

Da.


Hoće li mi američka vlada pomoći da se nastanim u SAD-u? Hoće li platiti prijevoz ili druge naknade?

Ne, to trebate učiniti sami.


Mogu li navesti dečka ili djevojku kao supružnika?

Ne, u svoj zahtjev možete uključiti samo zakonskog supružnika kao izvedenicu.


Postoji li naknada za DV lutriju?

Ne postoji naknada za ulazak, ali ako ste izabrani, morate platiti oko 215 dolara za liječnički pregled i 330 dolara za intervju po osobi.
 Također ćete platiti boravišnu taksu za vizu useljeniku samo u američkom veleposlanstvu ili konzulatu u vrijeme podnošenja zahtjeva za vizu. Ne šaljite novac za naknadu za DV bilo kome putem pošte, Western Uniona ili bilo koje druge usluge prijenosa novca.


Ako se prijavim za DV, ali se ne kvalificiram za dobivanje jednog, mogu li dobiti povrat takse za vizu koju sam platio?

Ne. Naknade za podnošenje zahtjeva za vizu se ne mogu vratiti. Ako konzularni službenik utvrdi da ne ispunjavate uvjete za vizu, ili ako ste inače nepodobni za DV prema američkom zakonu, službenik ne može izdati vizu, a vi ćete oduzeti sve plaćene naknade.


Tko može sudjelovati u službenom Lottery programu zelene karte (DV-2025)?

Postoje samo dva kriterija koja morate ispuniti. Prvi: vaša zemlja rođenja (ili zemlja supružnika ili roditelja) mora biti na popisu zemalja koje ispunjavaju uvjete. Drugo: morate imati barem srednju školu ili imati dvije godine radnog iskustva u proteklih pet godina u zanimanju koje zahtijeva najmanje dvije godine obuke ili iskustva.


Koje članove obitelji moram uključiti u moj ulazak u lutriju zelene karte?

Morate navesti svog trenutnog supružnika (suprugu ili suprugu) čak i ako ste trenutno odvojeni od njega i sve nevjenčane djece mlađe od 21 godine.


Koliko aplikacija mogu poslati?

Samo jedna u svakoj godini, ali supružnici mogu podnijeti odvojene prijave.


Koliko puta mogu sudjelovati u Lutriji raznolikosti?

Možete pokušati pobijediti svake godine, ali samo jednu prijavu u jednoj godini.


Mogu li ispuniti obrazac s mobilnog telefona?

Da, također možete dobiti ispravnu fotografiju s https://hr.visafoto.com/diversity-visa-lottery-photo


Koliko vremena imam za popunjavanje obrasca?

Imate 30 minuta da popunite obrazac. Ako prekoračite ograničenje od 30 minuta i niste poslali prijavu, sustav odbacuje sve unesene podatke. Dakle, najbolja stvar je da trenirate na https://hr.dvlottery.me/ds-5501-edv-form online prije lutrije, i spremite sve vaše podatke o obrascima prije nego što stvarno počnete popunjavati stvarni obrazac na službenim stranicama.


Je li moguće preuzeti i spremiti DV Lottery obrazac u program za obradu teksta i završiti ga kasnije?

Ne, možete ispuniti online obrazac. Za tu svrhu možete koristiti https://hr.dvlottery.me/ds-5501-edv-form.


Mogu li spremiti obrazac na mreži i završiti ga kasnije?

Ne, nemoguće je. Preporučujemo vam da u potpunosti pročitate sva uputstva DV prije nego što počnete popunjavati online obrazac. Međutim, za to možete koristiti https://hr.dvlottery.me/ds-5501-edv-form.


Ako sustav odbije moj unos, mogu li ponovno poslati svoj unos?

Da, svoj unos možete ponovno poslati prije završetka lutrije. Možete pokušati poslati prijavu onoliko puta koliko je potrebno dok ne primite kompletnu prijavu i obavijest o potvrdi. Nakon što primite obavijest o potvrdi, vaš unos je potpun i ne biste trebali slati dodatne unose.


Koliko ću nakon primitka prijave primiti obavijest o elektroničkoj potvrdi?

Obavijest o potvrdi trebate odmah primiti, uključujući i kod za potvrdu, ali ponekad dolazi do kašnjenja. Možete pritisnuti gumb "Pošalji" onoliko puta koliko je potrebno dok se ne pošalje kompletna aplikacija i primite obavijest o potvrdi.


Nakon što sam kliknuo gumb "Pošalji", nisam dobio broj potvrde. Što da napravim?

Ako niste dobili broj potvrde, vaš unos nije snimljen. Morate poslati drugi unos. Neće se smatrati duplikatom.


Ako sam izabran, mogu li povesti svoju obitelj sa sobom?

Putem DV lutrijskog programa, samo supružnik i djeca mogu ići s vama. Za ostale rođake možete kasnije podnijeti zahtjev za vizu za spajanje obitelji. No, trebat će mnogo vremena.


Mogu li sudjelovati u DV lutriji ako imam uvjerenje?

Nema ograničenja za osobe koje su osuđene, ali zapamtite da odluka o izdavanju viza ovisi o američkom konzulatu.


Je li istina da je Lutrija DV samo za mlade ljude koji su upravo završili fakultet?

Ne, nije. Svatko može biti dio lutrije i pobjednici su slučajno odabrani od strane američkog državnog zavoda.


Moram li već imati posao u SAD-u, tamo rođaci ili dovoljno novca?

Za sudjelovanje u Lutriji DV ne trebate posao ili ponudu za posao u SAD-u, ne morate imati rođake u SAD-u, ne trebate nikakvu određenu svotu novca.


Kako ću znati za pobjedu? Kako provjeriti rezultate moje zelene karte? Hoću li dobiti obavijest?

Nemojte čekati da vas američki State Department kontaktira putem e-maila ili telefona o tome da ste odabrani. Provjerite svoj rezultat sami putem provjere statusa sudionika na web-mjestu E-DV http://dvlottery.state.gov/ koristeći svoj broj za potvrdu. To je jedini način da saznamo. Informacije će biti objavljene oko svibnja 2024.


Hoću li primati informacije od Ministarstva vanjskih poslova putem e-pošte ili poštom?

Vlada SAD-a nikada ne šalje e-poštu kako bi obavijestila pojedince da su odabrani, a za tu namjenu ne planira se upotreba e-pošte za program DV-2025. Ministarstvo vanjskih poslova nikada neće tražiti od vas da šaljete novac poštom ili uslugama kao što je Western Union.


Kada će rezultati biti dostupni?

Možete li saznati da li ste dobitnik na lutriji u svibnju 2024. odlaskom na stranicu za provjeru statusa sudionika na internetskoj stranici http://dvlottery.state.gov. Informacije će biti dostupne do kraja rujna 2025. godine.


Što ako izgubim broj za potvrdu? Kako dohvatiti moj izgubljeni broj potvrde za DV lutriju?

Alat je sada dostupan na stranici za provjeru statusa sudionika na internetskoj stranici E-DV koja će vam omogućiti da dođete do broja potvrde putem adrese e-pošte s kojom ste se registrirali unosom određenih osobnih podataka za potvrdu identiteta.
 Nema drugih načina za provjeru vašeg statusa ili unos broja za potvrdu. Američka veleposlanstva i konzulati i konzularni centar Kentucky to ne mogu učiniti. Ministarstvo vanjskih poslova nije u mogućnosti dostaviti popis osoba koje su odabrane za nastavak procesa izdavanja viza.


Kako su odabrani uspješni sudionici?

Pobjednike će slučajno odabrati američki državni zavod.


Što trebam učiniti kad pobijedim?

Osvajanje lutrije zelene karte ne rezultira automatskim dobivanjem zelene karte. Ako ste dovoljno sretni da pobijedite, sve to znači da ste dobili priliku podnijeti zahtjev za zelenu kartu. Dakle, provjerite svoj broj potvrde na službenoj web stranici DV programa http://dvlottery.state.gov/ i ako ste pobijedili, bit ćete upućeni odatle na stranicu s potvrdom s daljnjim uputama.
 Obratite pažnju tijekom popunjavanja obrasca lutrije, jer ako ste izabrani, morate ispuniti obrazac za DS-260 imigrantsku vizu s istim podacima kao i obrazac za lutriju. Zato preporučujemo da ne koristite nikoga tko pomaže u ispunjavanju obrasca lutrije. Nemojte koristiti bilo kakve posrednike ili usluge treće strane za popunjavanje zahtjeva za DV lutriju. Bolje je da se prijavite sami. Preporučamo korištenje https://hr.visafoto.com/diversity-visa-lottery-photo kako biste ispunili, a zatim spremili i ispisali obrazac za javnu lutriju prije nego što ga popunite u stvarnom obrascu tako da ste zapamtili sve svoje podatke o podnošenju, pa onda možete koristiti iste podatke na obrascu za DS-260 imigrantsku vizu.


Koliko brzo trebam podnijeti zahtjev za useljeničku vizu nakon pobjede?

U slučaju pobjede u programu DV-2025, imate pravo podnijeti zahtjev za vizu samo u fiskalnoj godini 2025. godine vlade SAD-a, koja je od 1. listopada 2024. do 30. rujna 2025. godine. moguće.
 U slučaju uspješnog razgovora u konzulatu dobivate vizu za 6 mjeseci, a ako se ne preselite u SAD-u, viza će biti poništena i nemoguće je vratiti.


Kada dobijem zelenu kartu?

Prvo će vam biti izdana imigracijska viza i zelenu kartu možete dobiti nakon preseljenja u SAD.


Jeste li dužni preseliti se u SAD ako ste osvojili lutriju?

Ne, odluka o imigraciji ovisi o vama.


Dobio sam Lutriju raznolikosti ranije, ali sam odlučio da se ne mičem. Mogu li ponovno sudjelovati u lutriji?

Da, možete. Ali mogu postojati sumnje u vaše imigracijske namjere, a odluka o izdavanju viza ovisi o američkom konzulatu. U ovom slučaju šanse za dobivanje vize nisu visoke.


Važeća putovnica

Preporučuje se da imate valjanu putovnicu koju je izdala vaša zemlja prije nego što sudjelujete u lutriji DV. Dakle, ako nemate valjanu putovnicu, trebali biste je nabaviti prije nego što popunite obrazac za lutriju.


1. Ime

Vaše bi ime trebalo napisati na engleskom pismu točno kao u vašoj putovnici.
 Budite oprezni sa srednjim imenom. Ako je vaše prezime dvostruko (ima 2 dijela), trebate navesti sve dijelove u polje "Posljednje / Obiteljsko ime". Ako jedan dio stavite kao srednje ime, tada ćete biti diskvalificirani.
 Ako nemate prvo ili srednje ime, možete ga izostaviti označavanjem okvira "Bez imena".
 Ako u svoje ime imate neka slova s "kroketama", samo ih promijenite na slična engleska slova. Na primjer, “ä” može se promijeniti u engleski “a”, “ö” do “o”, “ñ” do “n”, itd.


Moje ime ima drugačije pravopis u rodnom listu i mojoj putovnici. Koje ime trebam koristiti?

Trebate napisati svoje ime točno kao u putovnici na engleskom pismu. Pravopis vašeg imena na osobnoj iskaznici, rodni list i drugi dokumenti nisu važni. To je navedeno u uputama koje je dostavio američki Državni ured: https://travel.state.gov/content/dam/visas/Diversity-Visa/DV-Instructions-Translations/DV-2018-Instructions-Translations/DV-2018%20Instructions%20English.pdf


2. Spol

Postoje slike muškarca i žene za dodatnu pomoć u blizini radio gumba.


3. Datum rođenja

Obratite pozornost na redoslijed elemenata. To je američki redoslijed datuma, tako da prvo trebate staviti mjesec (ne dan), zatim dan i posljednji je godina.


4. Grad gdje ste rođeni

Koristite grad ili grad koji je naveden u vašem rodnom listu ili putovnici.


Što ako su trenutni naziv grada i ime u putovnici različiti?

Trebate uzeti ime grada iz putovnice.


5. Zemlja u kojoj ste se rodili

Navedite današnje ime zemlje čak i ako je preimenovan ili ste dobili neovisnost. Također nije zemlja vašeg prebivališta ili državljanstva, to je zemlja vašeg rođenja.


6. Zemlja podobnosti za program DV

Umjesto zemlje rođenja možete odabrati zemlju rođenja vašeg supružnika ili roditelja. Ako je vaša zemlja neprihvatljiva ili ima manje šanse za pobjedu od te zemlje, tada možete odabrati tu zemlju.
 Evo popisa zemalja čiji domoroci ispunjavaju uvjete za DV-2020:
 AFRIKA
 Alžir
 Angola
 Benin
 Bocvana
 Burkina Faso
 Burundi
 Kamerun
 Cabo Verde
 Centralna Afrička Republika
 Čad
 Komori
 Kongo
 Demokratska Republika Kongo, Obala Bjelokosti
 Džibuti Egipat *
 Ekvatorska Gvineja
 Eritreja
 Etiopija
 Gabon
 Gambija
 Gana
 Gvineja
 Gvineja Bisau
 Kenija
 Lesoto
 Liberija
 Libija
 Madagaskar
 Malavi
 Mali
 Mauritanija
 Mauricijus
 Maroko
 Mozambik
 Namibija
 Niger
 Ruanda
 Sao Tome i Principe
 Senegal
 Sejšeli
 planinski lanac
 Leone
 Somalija
 Južna Afrika
 Južni Sudan
 Sudan
 Svazi
 Tanzanija
 Ići
 Tunis
 Uganda
 Zambija
 Zimbabve
 * Osobe rođene na područjima koja su prije lipnja 1967. upravljali Izrael, Jordan, Sirija i Egipat, naplaćuju se Izraelu, Jordanu, Siriji i Egiptu. Osobe rođene u Pojasu Gaze naplaćuju se Egiptu; osobe rođene na Zapadnoj obali terete se Jordanu; osobe rođene na Golanskoj visoravni naplaćuju se Siriji.
 AZIJA
 Avganistan
 Bahrein
 Butan
 Brunei
 Burma
 Kambodža
 Posebna upravna regija Hong Konga **
 Indonezija
 Iran
 Irak
 Izrael*
 Japan
 Jordan*
 Kuvajt
 Laos
 Liban
 Malezija
 Maldivi
 Mongolija
 Nepal
 Sjeverna Koreja
 Oman
 Katar
 Saudijska Arabija
 Singapur
 Šri Lanka
 Sirija*
 Tajvan**
 Tajland
 Timor-Leste
 Ujedinjeni Arapski Emirati
 Jemen
 * Osobe rođene na područjima koja su prije lipnja 1967. upravljali Izrael, Jordan, Sirija i Egipat, naplaćuju se Izraelu, Jordanu, Siriji i Egiptu. Osobe rođene u Pojasu Gaze naplaćuju se Egiptu; osobe rođene na Zapadnoj obali terete se Jordanu; osobe rođene na Golanskoj visoravni naplaćuju se Siriji.
  ** Hong Kong S.A.R. (Azija regija), Macau S.A.R. (Europa regija, koja se naplaćuje Portugalu), a Tajvan (azijska regija) se kvalificira i nalazi se ovdje. Za potrebe programa raznolikosti, osobe rođene u Macau S.A.R. iz Portugala.
 EUROPA
 Albanija
 Andora
 Armenija
 Austrija
 Azerbejdžan
 Bjelorusija
 Belgija
 Bosna i Hercegovina
 Bugarska
 Hrvatska
 Cipar Češka Republika
 Danska (uključujući komponente i ovisna područja u inozemstvu)
 Estonija
 Finska
 Francuska (uključujući komponente i ovisna područja u inozemstvu)
 Gruzija
 Njemačka
 Grčka
 Mađarska
 Island
 Irska
 Italija
 Kazahstan
 Kosovo
 Kirgistan
 Letonija
 Lihtenštajn
 Litva
 Luksemburg
 Posebna administrativna regija Macau **
 Makedonija
 Malta
 Moldavija
 Monaco
 Crna Gora
 Nizozemska (uključujući komponente i ovisna područja u inozemstvu)
 Sjeverna Irska***
 Norveška (uključujući komponente i ovisna područja u inozemstvu)
 Poljska
 Portugal (uključujući komponente i ovisna područja u inozemstvu)
 Rumunjska
 Rusija
 San Marino
 Srbija
 Slovačka
 Slovenija
 Španija
 Švedska
 Švicarska
 Tadžikistan
 purica
 Turkmenistan
 Ukrajina
 Uzbekistan
 Grad Vatikan
 ** Macau S.A.R. kvalificira i nalazi se iznad i samo za potrebe programa raznolikosti; osobe rođene u Macau S.A.R. iz Portugala.
 *** Samo u svrhu programa raznolikosti, Sjeverna Irska se tretira zasebno. Sjeverna Irska se kvalificira i nalazi se na popisu kvalifikacijskih područja.
 SJEVERNA AMERIKA
 Bahami
 OCEANIJA
 Australija (uključujući komponente i ovisna područja u inozemstvu)
 Fidži
 Kiribati
 Marshallovi otoci
 Savezne države Mikronezije Nauru
 Novi Zeland (uključujući komponente i ovisna područja u inozemstvu)
 Palau
 Papua Nova Gvineja
 Samoa
 Solomonski otoci
 Laka dvokolica
 Tuvalu
 Vanuatu
 JUŽNA AMERIKA, CENTRALNA AMERIKA I KARIBI
 Antigva i Barbuda
 Argentina
 Barbados
 Belize
 Bolivija
 Čile
 Kostarika
 Kuba
 Dominika
 Ekvador
 Grenada
 Gvatemala
 Gvajana
 Honduras
 Nikaragva
 Panama
 Paragvaj
 Sveti Kristofor i Nevis
 Sveta Lucija
 Sveti Vincent i Grenadini
 Surinam Trinidad i Tobago
 Urugvaj
 Venecuela
 
 Evo popisa zemalja čiji domoroci ne ispunjavaju uvjete za DV-2019:
 AFRIKA
 Nigerija
 AZIJA
 Bangladeš
 Kina (kopno)
 Indija
 Pakistan
 Južna Korea
 Filipini
 Vijetnam
 EUROPA
 Velika Britanija (Ujedinjeno Kraljevstvo) uključuje sljedeća ovisna područja: Anguilla, Bermuda, Britanski Djevičanski Otoci, Britanski teritorij Indijskog oceana, Kajmanski otoci, Falklandski otoci, Gibraltar, Montserrat, Pitcairn, Južna Džordžija i Južni Sendvič, St. Otoci Turks i Caicos.
 SJEVERNA AMERIKA
 Kanada
 Meksiko
 JUŽNA AMERIKA, CENTRALNA AMERIKA I KARIBI
 Brazil
 Kolumbija
 Dominikanska Republika
 El Salvador
 Haiti
 Jamajka
 Meksiko
 Peru


Živim na spornom području (Krim, na primjer), što bih trebao koristiti kao zemlja prihvatljivosti?

Možete nazvati bilo koji američki konzulat / ambasadu i pitati ih.


Mogu li sudjelovati u Lutriji raznolikosti (DV-2025) ako sam rođen u zemlji koja nije na popisu prihvatljivih zemalja?

Ako je vaš supružnik ili roditelji rođeni u zemlji koja ispunjava uvjete, tu zemlju možete koristiti kao zemlju koja ispunjava uvjete.


7. Fotografija sudionika

Vaša digitalna fotografija mora biti:
 Kvadrat, veličine 600x600 piksela
 U JPEG (.jpg) formatu datoteke
 Ne više od 240 KB (kilobajta) u veličini datoteke
 Veličina glave je između 50% i 69% ukupne visine slike od dna brade do vrha glave
 Oči se nalaze između 56% do 69% od dna fotografije
 U boji
 U fokusu
 Snimljeno ispred obične bijele ili bijele pozadine
 Preuzeto u posljednjih 6 mjeseci kako bi odražavalo vaš trenutni izgled
 Gledano s pogledom na cijelo lice izravno okrenuto prema fotoaparatu
 Naočale nisu dopuštene
 S neutralnim izrazom lica i otvorenim očima
 Uzeti odjeću koju obično nosite svakodnevno
 Na fotografiji se ne treba nositi uniforme, osim vjerske odjeće koja se svakodnevno nosi
 Nemojte nositi kapu ili pokrivalo za glavu koji zaklanja kosu ili kosu, osim ako se svakodnevno nosi u vjerske svrhe
 Vaše lice mora biti vidljivo, a pokrivala za glavu ne smije bacati sjene na vaše lice
 Slušalice, bežični handsfree uređaji ili slične stavke nisu prihvatljivi na vašoj fotografiji
 Ako obično nosite slušni uređaj ili slične predmete, oni se mogu nositi na fotografiji.
 Svi službeni zahtjevi navedeni su ovdje: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/visa-information-resources/photos.html
 Možete dobiti svoju fotografiju koja zadovoljava sve zahtjeve i tehničke specifikacije za 2 sekunde od strane Visafoto na https://hr.visafoto.com/diversity-visa-lottery-photo. Da biste to učinili ispravno, slijedite ovaj vodič: https://hr.visafoto.com/guide


Zašto je vrlo važno provjeriti je li moja fotografija ispravna

To je zato što će vaša aplikacija za lutriju biti odbijena kasnije ako vaša fotografija nije ispravna, ali kad prenesete fotografiju u obrazac za DV lutriju, ona prihvaća bilo koju fotografiju, netočnu ili točnu, bez povratne informacije. Ako prenesete fotografiju netočne veličine ili fotografiju automobila umjesto fotografije sebe, neće biti poruke o pogrešci i vaša će fotografija biti prihvaćena bez obzira na sve. Dakle, kada pošaljete prijavu, ne postoji način da znate je li vaša fotografija točna ili ne. Kasnije će sve aplikacije s pogrešnim fotografijama biti diskvalificirane. Stoga je vrlo važno znati je li vaša fotografija ispravna prije nego što popunite prijavnicu za zelenu kartu.


Gdje mogu provjeriti je li moja fotografija s DV lutrije točna?

Možete koristiti uslugu na adresi https://hr.dvlottery.me/dv-lottery-photo-checker. Alat za fotografije na internetskim stranicama američkog State Departmenta ne uzima u obzir oči ili pozadinu i ne radi na većini telefona, tableta i nekih prijenosnih računala, te stoga ne radi ispravno; možete vidjeti više informacija o tome zašto alat za fotografije nije u potpunosti prilagođen https://hr.visafoto.com/en/us_photo_tool.


8. Poštanska adresa

Zapamtite da vaša poštanska adresa mora biti dovoljno jasna za uslugu međunarodne pošte.
 "In care of" u poštanskoj adresi je naziv prijemnika. Polje za adresni redak 2 može biti prazno ako se adresa u potpunosti uklapa u redak 1. Ako ne znate poštanski broj, možete ga dobiti u pošti.
 Kako napisati adresu.
 Ako ne znate kako pisati svoju adresu na engleskom jeziku, ispravno koristite Google Karte: odaberite engleski jezik i kopirajte adresu u obrazac lutrije.
 Ovdje su upute:


9. Zemlja u kojoj živite danas

To nije zemlja vašeg državljanstva ili podrijetla, to je zemlja vašeg stvarnog boravka. Odaberite je s popisa.
 Što ako krenem nakon popunjavanja obrasca?
 Možete se premjestiti, nije važno, morate popuniti svoju trenutnu lokaciju u trenutku popunjavanja obrasca.


10. Broj telefona

Zapamtite da vaš telefonski broj treba biti u međunarodnom formatu. Trebali bi ga moći nazvati iz SAD-a.


11. Adresa e-pošte

unesite svoju adresu e-pošte. Ne adresu nekog drugog ili e-poštu tvrtke u kojoj ste zaposleni.


12. Koja je najviša razina obrazovanja koju ste postigli od danas?

Da biste mogli sudjelovati u lutriji Diversity Visa, morate imati najmanje srednju školu ili imati dvije godine radnog iskustva u posljednjih pet godina u zanimanju koje zahtijeva najmanje dvije godine obuke ili iskustva.
 Morate imati dokumentirani dokaz o obrazovanju ili radnom iskustvu: diploma ili bilo kakve potvrde.


To je moja posljednja godina na koledžu (stupanj). Što trebam pisati o svojoj obrazovnoj razini?

U obrascu za DV lutriju morate navesti razinu obrazovanja na dan ispunjavanja prijave. Stoga su razine “Srednja škola, bez stupnja” ili “Neki sveučilišni tečajevi” prikladne za vas.


Koja zanimanja ispunjavaju uvjete za program raznolikih viza (eDV)?

Odjel za rad (DOL) O * Net Online baza podataka grupira radno iskustvo u pet radnih mjesta. Iako su mnoga zanimanja navedena na DOL internetskoj stranici, samo određena zanimanja ispunjavaju uvjete za program raznolikih viza. Da biste se kvalificirali za vizu za raznolikost na temelju vašeg radnog iskustva, morate u proteklih pet godina imati dvije godine iskustva u zanimanju koje je određeno kao zona posla 4 ili 5, klasificirano u posebnu stručnu pripremu (SVP) rasponu od 7.0 ili više.


Kako pronaći kvalifikacije na Odjelu rada?

Kvalificirana zanimanja za DV prikazana su u Odjelu rada O * Net online baze podataka https://www.onetonline.org/
  Slijedite ove korake da biste saznali ispunjava li vaše zanimanje:
 Kliknite da biste pronašli zanimanja
 U odjeljku "Obitelj poslova" odaberite svoju profesiju iz padajućeg izbornika (na primjer, odaberite Poslovne i financijske operacije) i kliknite "Idi"
 Zatim kliknite vezu za određeno zanimanje. (Na primjer, odaberite Kreditni analitičari)
 Pronađite SVP raspon u odjeljku Job Zone. Mora biti 7,0 ili više da bi se kvalificirala za DV lutriju. Tako se u ovom primjeru kreditni analitičar kvalificira.


13. Koji je vaš trenutni bračni status?

Zapamtite da je zakonski odvojen drugačiji status od razvedenog. Pravno razdvajanje je status kada razvod još nije završen, ali par živi odvojeno, nakon sudskog naloga. Mnoge zemlje nemaju takav status. Ako ste razvedeni, ali ćete odabrati zakonsko razdvajanje, bit ćete diskvalificirani.
  Ako niste pravno razdvojeni, morate uključiti svog supružnika čak i ako planirate biti razvedeni prije nego što podnesete zahtjev za izdavanje različitosti. Ako ne navedete vašeg supružnika koji ispunjava uvjete, to je razlog za diskvalifikaciju.
 Ako je vaš supružnik državljanin SAD-a ili zakoniti stalni stanovnik, nemojte ga navoditi u svom unosu.


Što ako se trenutno ne vjenčam, ali ću to učiniti kasnije?

Trebate popuniti vaš trenutni bračni status za vrijeme popunjavanja obrasca.


14. Broj djece

Morate navesti sve svoje djece koja su neudana i mlađa od 21 godine. Obuhvatite svu svoju biološku djecu, djecu koja su na poslu ili zakonski posvojenu djecu. Ako to ne učinite, bit ćete diskvalificirani. Ako su vaša djeca državljani Sjedinjenih Država, nemojte ih navoditi u svom unosu.


Djeca mlađa od 21 godine žive odvojeno. Trebam li ih nabrojati?

Da, navedite svu djecu mlađu od 21 godinu, čak i ako više ne borave s vama ili ne namjeravate imigrirati prema programu DV.


15. Dio 2. Derivati

Trebate ispuniti obrazac s podacima o vašem bračnom partneru i djeci: ime / prezime, ime, srednje ime, datum rođenja, spol, grad u kojem je rođen supružnik / dijete. Također učitajte fotografiju supružnika / djece. Postoje ista pravila.


Ako popunjavam obrazac informacijom supružnika, znači li to da on / ona također sudjeluje u DV lutriji i ima šansu za pobjedu?

Ne, vaš supružnik bi trebao ispuniti svoj vlastiti obrazac kako bi se računao kao zasebni sudionik kako bi se povećala šansa za pobjedu (te bi vas trebao uključiti kao izvedenicu u ovom slučaju).


Što ako sam sada trudna?

Ako ste pobjednik, samo ćete kasnije dodati podatke o svom djetetu na zahtjev za vizu.


Trebam li učitati fotografiju malog djeteta?

Da, ako ne navedete fotografiju bilo kojeg člana obitelji, USCIS neće prihvatiti vašu prijavu. Preporučamo korištenje https://hr.visafoto.com/diversity-visa-lottery-photo za fotografiju djeteta.


Što trebam učiniti ako ne mogu dobiti fotografiju svog djeteta?

Nažalost, ne možete sudjelovati u DV lutriji.


Kako mogu spremiti broj potvrde?

Broj potvrde je vrlo važan, tako da nakon slanja obrasca za lutriju morate kopirati broj potvrde, a zatim ga zalijepiti u poruku e-pošte i poslati ovu poruku sebi s brojem potvrde DV Lottery. Također napravite snimku zaslona s brojem potvrde i spremite ovu snimku na sigurno mjesto (kao što su Google disk, Dropbox, vaš flash pogon itd.). Također možete spremiti broj u Notes na telefonu, možete ga zapisati na papir i čuvati na sigurnom mjestu.


Nabavite fotografiju DV lutrije i spremite DV potvrdni kod na svoj telefon!

Nabavite fotografiju za lutriju zelene karte (DV program) izravno sa svog telefona pomoću besplatne aplikacije 7ID za iOS i Android. 7ID također može pohraniti vaš kod za potvrdu DV programa potreban za provjeru vašeg statusa sudionika kasnije.

Preuzmite 7ID sada!