Autor DVLottery.me 2023-10-24

Kako Kenijac može napredovati u SAD-u kroz program Diversity Visa?

Razdoblje za prijavu na lutriju Diversity Visa je sada otvoreno. Sada ljudi diljem svijeta imaju pravu priliku preseliti se u SAD bez ponude za posao, rodbine koja tamo živi ili ulaganja. Ali ako ste rođeni u Keniji, vaše šanse su još veće u usporedbi sa sudionicima rođenim u većini drugih zemalja. Kako je to moguće? Dopusti nam da saznamo.

Ukupan broj odabranika rođenih u Keniji visok je i brojčano i postotno

Jeste li rođeni u Keniji? To povećava vaše šanse da budete odabrani na lutriji Green Card. U DV lutriji 2024., 3.760 Kenijaca je odabrano za imigracijski intervju, au prosjeku je 2.090 odabranih. To je oko 7% svih Diversity viza jer ih je ukupan broj 55 000.
Kenija je među 15 najboljih zemalja s najvećim ukupnim brojem odabranih. Zbog toga je podnošenje obrasca vrijedno truda.
Ostale zemlje imaju znatno manji broj ukupno odabranih jer za jednu zemlju može biti samo 100, 200 ili 300 odabranih. To su zemlje poput Malija, Tanzanije, Angole, Zimbabvea, Burkine Faso, Ruande ili Senegala.
I ove godine u obrascu nisu potrebni podaci o putovnici!

Kako biti imigrant u SAD-u? Tekstopisac rođen u Keniji J.S. Ondara koji je dobio na lutriji DV reći će

Tekstopisac J.S. Ondara je 31-godišnji Kenijac koji živi u SAD-u. Ima stalni boravak sa zelenom kartom. Kako je dobio jedan? Dobio ju je na lutriji zelene karte 2013. godine.
Rođen je u Nairobiju 1992. Živeći u Keniji, slušao je rock glazbu na sestrinom radiju na baterije. Obitelj mu nije mogla kupiti glazbeni instrument. Stoga je nakon preseljenja u Minneapolis sam naučio svirati gitaru i počeo nastupati na večerima s otvorenim mikrofonom i u malim dvoranama. 2019. Ondara je dobio nominaciju za Grammy za svoj debitantski album, "Tales of America", u kategoriji najboljeg afričkog albuma.
Godine 2022. postao je pobjednik Međunarodnog natjecanja tekstopisaca (ISC). Osvojio je i 50.000 dolara. Pjesma koja je pobijedila na natjecanju zove se "An Alien In Minneapolis".
Njegove pjesme govore o tome kako živjeti u SAD-u kao imigrant. Postoji čak i članak na Wikipediji o njemu!
Dakle, sve je počelo kada je sa 19 godina ispunio obrazac za DV lutriju. Iskoristite svoju priliku i danas.

Kako predati prijavu za DV lutriju ako ste rođeni u Keniji?

Zapravo, ovo je prilično jednostavno. Ako nemate računalo, možete koristiti svoj telefon ili čak cyber cafe.
(*) Provjerite ispunjavate li uvjete. Trebate imati srednjoškolsko obrazovanje ili 2 godine radnog iskustva koje zahtijeva najmanje 2 godine obuke. Ako ne ispunjavate uvjete, ne brinite: nabavite diplomu ili radno iskustvo i vratite se sljedeće godine. (*) Nemojte odmah ispuniti obrazac. Prvo se upoznajte s pitanjima ovdje: https://hr.dvlottery.me/ds-5501-edv-form. Morate točno ispuniti formular, stoga je bolje da prije toga prođete obuku. (*) Snimite selfie pod dnevnim svjetlom i dobijete fotografiju veličine 600x600 piksela koja ne prelazi 240 kb: https://hr.visafoto.com/diversity-visa-lottery-photo . (*) Već imate fotografiju? Ne zaboravite da ga treba uzeti u posljednjih 6 mjeseci. Ostale parametre provjerite na besplatnom DV Lottery photo checkeru: https://hr.dvlottery.me/dv-lottery-photo-checker . (*) Sami ispunite obrazac na službenoj web stranici Ministarstva vanjskih poslova: https://dvprogram.state.gov/ . Ne povjeravajte ovaj zadatak nikakvim agencijama. (*) Sačuvajte svoj broj potvrde. (*) Ako ste u braku, zamolite svog supružnika da preda zaseban unos. Također možete zamoliti svoju drugu rodbinu da to učine. To je u skladu s pravilima DV lutrije, iako vaši rođaci sami moraju ispunjavati uvjete za program. (*) Provjerite svoj unos u svibnju.
Sretno u ulasku!

Nabavite fotografiju DV lutrije i spremite DV potvrdni kod na svoj telefon!

Nabavite fotografiju za lutriju zelene karte (DV program) izravno sa svog telefona pomoću besplatne aplikacije 7ID za iOS i Android. 7ID također može pohraniti vaš kod za potvrdu DV programa potreban za provjeru vašeg statusa sudionika kasnije.

Preuzmite 7ID sada!