Autor DVLottery.me 2023-02-13

Dobitak na DV lutriji: Što je sljedeće

Ako ovo čitate jer se konkretno trebate pripremiti što ćete učiniti nakon što osvojite DV lutriju: čestitamo. U drugim slučajevima: ovaj vam članak također može pomoći u pripremi prijave ili dok čekate rezultate.

Korak 1: Ispunite obrazac DS-260 (obrazac zahtjeva za useljeničku vizu)

Prvi korak koji morate poduzeti nakon što osvojite DV lutriju je podnijeti zahtjev za useljeničku vizu koristeći DS-260. Da biste ispunili obrazac DS-260, morat ćete slijediti ove korake:
1. Idite na web stranicu Centra za elektroničke konzularne prijave (CEAC) Ministarstva vanjskih poslova SAD-a (https://ceac.state.gov/IV/Login.aspx) i kreirajte račun;
2. Prijavite se na svoj račun i prijeđite na ovu stranicu: https://ceac.state.gov/IV/Login.aspx. Morat ćete unijeti broj svog pobjedničkog slučaja kako biste pokrenuli prijavu;
3. Ispunite tražene osobne podatke, uključujući svoje ime, adresu, datum rođenja i podatke za kontakt;
4. Odgovorite na sva pitanja vezana uz Vaše obrazovanje, zaposlenje i obiteljsku povijest;
5. Učitajte sve potrebne dokumente;
6. Pregledajte i potvrdite svoje podatke kako biste bili sigurni da su točni;
7. Pošaljite obrazac i ispišite stranicu potvrde.
Bitno je odgovoriti na sva pitanja istinito i pružiti potpune i točne informacije, jer lažne ili obmanjujuće informacije mogu rezultirati odbijanjem vize.
Detaljne smjernice za DS-260 potražite u ovom članku: https://hr.dvlottery.me/blog/1700-ds-260_application_form

Korak 2: Prikupite potrebnu dokumentaciju i pošaljite je Konzularnom centru Kentuckyja (KCC)

Ovo su dokumenti koje ćete morati podnijeti: (*) Izvod iz matične knjige rođenih; (*) Sudska i zatvorska evidencija (ako je primjenjivo); (*) Vojna evidencija (ako je primjenjivo); (*) Policijske potvrde; (*) Kopija stranice s biološkim podacima važeće putovnice.
Pošaljite ove dokumente prema uputama koje dobijete nakon podnošenja zahtjeva za useljeničku vizu. Morat ćete donijeti izvornike ovih dokumenata na razgovor za vizu u američkom veleposlanstvu ili konzulatu, zajedno sa svim potrebnim prijevodima.

Korak 3: Primite svoju pozivnicu za intervju za vizu u američkom veleposlanstvu ili konzulatu

Nakon što se vaša prijava u potpunosti pregleda, možda ćete dobiti poziv da prođete intervju za vizu u vašem lokalnom američkom veleposlanstvu ili konzulatu. Morat ćete provjeriti na web stranici Electronic Diversity Visa (E-DV) kako biste provjerili detalje intervjua, kao što su mjesto, datum, vrijeme i lokacija.
Obično se obavijest o terminu intervjua odvija 1,5-2,5 mjeseca prije datuma.
Ako je primjenjivo, također ćete morati prisustvovati razgovoru sa svojim supružnikom i djecom, koji imaju pravo doći s vama na temelju vaše vize za različitosti.

Korak 4: Položite liječnički pregled

Prije intervjua, vi i članovi vaše obitelji koji ispunjavaju uvjete koji dolaze s vama u prijavi morate proći liječnički pregled. Nakon obavljenog pregleda dobit ćete zatvorenu omotnicu s rezultatima. Ne smijete otvoriti omotnicu i predati je na razgovoru u originalnom zatvorenom stanju.
Liječnički pregled mora obaviti liječnik kojeg je odobrilo vaše veleposlanstvo ili konzulat SAD-a, pa ih morate kontaktirati za ovaj popis i zahtjeve. Imajte na umu da se morate obratiti liječniku, a diplomatska misija ne pomaže podnositeljima zahtjeva po ovom pitanju.
Više o liječničkom pregledu za diverzitetsku vizu saznajte ovdje: https://hr.dvlottery.me/blog/1800-medical_for_green_card

Korak 5: Pripremite se za intervju za vizu za raznolikost i prisustvujte mu

Kako biste se pripremili za intervju, prikupite dokumente koje ćete morati priložiti. Osim onih koje ste dostavili i stranice potvrde DS-260, kao što smo gore objasnili, prikupite ove dokumente i budite spremni predočiti ih:
(*) Vaša potvrda termina; (*) Putovnica(e) svakog člana obitelji unutar jedne prijave, važeća najmanje 6 mjeseci nakon predviđenog datuma ulaska u SAD; (*) Dokaz o radnom ili obrazovnom iskustvu koje kvalificira DV; (*) Dokumentacija o deportaciji (ako je primjenjivo); (*) Vjenčani list (ako postoji); (*) Dokument o raskidu braka (ako je primjenjivo); (*) Dokumentacija o skrbništvu (ako je primjenjivo); (*) Rezultati liječničkih pregleda; (*) Ovjereni engleski prijevod dokumenata (ako je primjenjivo).
Također provjerite sve dodatne zahtjeve koje vaša lokalna diplomatska misija može imati.
Prije intervjua platite nepovratnu pristojbu za useljeničku vizu od 330 USD po osobi.
Tijekom razgovora, konzularni službenik će vas pitati o vašoj prošlosti i podobnosti za vizu. Od vas se također može tražiti dodatne informacije ili dokumente.
Važno je doći na vrijeme na razgovor i biti dobro pripremljen jer je uspješan intervju ključni korak u dobivanju useljeničke vize za SAD.

Korak 6: Preseli se u SAD unutar šest mjeseci nakon izdavanja medicinskog izvješća

Ako vam je viza odobrena: čestitamo! Sada se morate preseliti u SAD prije nego što istekne vaša različita viza, a to je isto vrijeme kada istekne vaš liječnički pregled. To je obično šest mjeseci. Primarni podnositelj zahtjeva mora doći prvi ili u isto vrijeme kad i članovi obitelji.
Prije putovanja također morate platiti USCIS useljeničku pristojbu.
Prilikom primanja vize, također ćete dobiti zapečaćeni paket useljenika. Nemojte otvarati pečat jer paket morate predati američkoj graničnoj kontroli u izvornom stanju.

Korak 7: Aktivirajte svoju zelenu kartu

Ako namjeravate trajno živjeti u SAD-u, morate imati stalnu boravišnu dozvolu, također poznatu kao zelena karta. Ovo se daje samo onima koji namjeravaju imigrirati u SAD. Da biste aktivirali svoju zelenu kartu, morate putovati u SAD unutar razdoblja valjanosti vaše vize za različitost.

Nabavite fotografiju DV lutrije i spremite DV potvrdni kod na svoj telefon!

Nabavite fotografiju za lutriju zelene karte (DV program) izravno sa svog telefona pomoću besplatne aplikacije 7ID za iOS i Android. 7ID također može pohraniti vaš kod za potvrdu DV programa potreban za provjeru vašeg statusa sudionika kasnije.

Preuzmite 7ID sada!