Autor DVLottery.me 2023-01-20

DV obrazac za lutriju: Što napisati o gradu rođenja ako ste rođeni na selu?

Hoćete li iskoristiti priliku sa zelenom kartom i ispuniti prijavnicu za DV lutriju? DVlottery.me pokreće seriju članaka o specifičnim pitanjima obrasca.
Morat ćete odgovoriti na svih 14 pitanja. Razgovarajmo o broju četiri: "Grad u kojem si rođen."
Ali ovdje dolazi neočekivana prepreka. Mnogi sudionici rođeni su na selu, a sada ne znaju što bi. Doznajmo što učiniti ako niste sigurni u ime svog rodnog mjesta.

Rođen sam na selu. Što napisati u svom obrascu?

Dakle, rođeni ste na selu, a sada morate ispuniti obrazac. Pravila na obrascu zabranjuju ulazak u bilo koji okrug, okrug, pokrajinu ili državu. Nemojte navoditi svoju podjelu, oblast ili kako se zove vaša pokrajina.
Dakle, ne ulazite u svoju provinciju, ali svejedno morate tamo nešto napisati. Što napisati? Vaša putovnica i rodni list tu su da vam pomognu.

Putovnica

Putovnica je primarni dokument kada putujete u inozemstvo. Pokazujete ga imigracijskim službenicima u veleposlanstvima i na međunarodnim granicama. Ne pokazujete im svoj rodni list; provjeravaju vas prema putovnici. Stoga je putovnica važnija od rodnog lista.
Sjećate se da se od vas traži da napišete svoje ime točno onako kako je na vašoj putovnici? Mjesto rođenja je u osnovi ista stvar.
Što to znači? Pogledajte što piše kao mjesto vašeg rođenja i napišite točno ono što stoji. Samo zapamtite da ne smijete navesti svoju pokrajinu.
Uvijek vjerujte svojoj putovnici kada ispunjavate obrazac. Dakle, kada podnosite zahtjev za putovnicu, dobro obratite pozornost na pravopis imena, mjesta rođenja i svih ostalih podataka. Provjerite ih još jednom, a ako mislite da bi vaše ime trebalo biti napisano na neki drugi način, uvijek tražite od službenika da to popravi.
"Imao sam putovnicu, ali je sada istekla. Što učiniti?" U tom slučaju unesite svoje podatke prema staroj putovnici. I pobrinite se da vaš novi ima točno iste podatke!

Rodni list

"Ali ja nemam putovnicu i nikada je nisam imao" - je li to vaš slučaj? Nema veze. Još imaš rodni list, pa napiši što u njemu piše o mjestu rođenja.
Ali budite oprezni, još uvijek vas može odvesti na krivi put. Na primjer, ako ste rođeni u Tanzaniji, Keniji ili nekoj drugoj afričkoj zemlji, vaš rodni list može sadržavati predgrađe vašeg rodnog grada ili čak bolnicu u kojoj ste rođeni. Neka vas to ne zbuni! U tom slučaju morate napisati Nairobi ili Dar es Salam, na primjer, ili bilo koji drugi grad, gdje god da je bolnica ili predgrađe.

Grad rođenja nepoznat

"Pod uvjetom da sam rođen na selu, možda mogu reći da je moje mjesto rođenja nepoznato? Obrazac sadrži ovo polje, pa ga možda moram označiti?" Je li ovo pitanje o vama?
Postoji mišljenje da je to pogrešno jer zapravo znate svoje mjesto rođenja. Ali ne možete navesti svoje mjesto rođenja prema pravilima DV lutrije.

Moj rodni grad je preimenovan. Što učiniti?

Unesite grad u kojem ste rođeni kako stoji u vašoj putovnici, ali srećom imena gradova rijetko se mijenjaju tijekom vremena. Općenito, trebali biste koristiti moderno ime svog grada, a ne staro.

Kako napisati ime svog grada ili mjesta?

Ovdje je glavno pravilo. Napišite samo ime svog sela bez dodavanja riječi kao što su selo, grad, mjesto itd. Kako se piše grad ili ime grada? Provjerite pravopis u svojoj putovnici ili provjerite Google karte na engleskom. Ime vašeg grada bit će tamo ispravno napisano.

Gdje mogu dobiti pomoć oko grada rođenja?

Još uvijek imate nedoumica oko ovog pitanja? Uvijek se možete obratiti najbližem američkom veleposlanstvu ili konzulatu i pitati ih što napisati u vašem konkretnom slučaju. I preporučamo ovaj način da riješite sve nedoumice vezane uz vaše osobne podatke kada je u pitanju DV lutrija.
Također, postoji i skuplji način otklanjanja nedoumica. Pronađite imigracijskog odvjetnika, bolje onog koji pomaže pri useljavanju u SAD ili pomaže samo s lutrijom zelene karte. Oni će vas savjetovati, ali kontaktiranje veleposlanstva SAD-a uvijek je besplatno.
Sretno s prijavom na lutriju Green Card!

Nabavite fotografiju DV lutrije i spremite DV potvrdni kod na svoj telefon!

Nabavite fotografiju za lutriju zelene karte (DV program) izravno sa svog telefona pomoću besplatne aplikacije 7ID za iOS i Android. 7ID također može pohraniti vaš kod za potvrdu DV programa potreban za provjeru vašeg statusa sudionika kasnije.

Preuzmite 7ID sada!