Autor DVLottery.me 2022-09-27

DV Lutrija 2024.: Česta pitanja

Datumi lutrije Green Card već su poznati. Vrlo brzo će Ministarstvo vanjskih poslova SAD-a pokrenuti svoju godišnju nagradnu igru kojom će 55.000 dobitnika nagraditi pravom na useljenje u Sjedinjene Države i dobivanje zelene karte. Brzo provjerimo osnovne informacije o DV lutriji da se pripremimo.

Datumi lutrije DV u 2022

Lutrija Green Card 2024. počinje 5. listopada 2022. u podne EDT. Rok je utorak, 8. studenog 2022. u podne EST. Odnosno, imat ćete više od mjesec dana da pošaljete svoju prijavu.
Kao osvježenje, pogledajmo tradicionalni raspored lutrije zelene karte. Prijave za 2024. DV lutriju primaju se 2022. (početak listopada). 2024. je godina u kojoj će pobjednici moći ući u SAD.
Rezultati za DV Lottery 2024 bit će poznati u svibnju 2023. Točniji datum bit će objavljen naknadno.

Koje zemlje ispunjavaju uvjete za DV lutriju ove godine?

Kako sada stoji, većina zemalja u svijetu ispunjava uvjete. Izuzetak su zemlje iz kojih je u proteklih pet godina u SAD doselilo više od 50.000 domorodaca. Za DV-2023, neprihvatljive zemlje bile su:
Bangladeš, Brazil, Kanada, Kina (uključujući Hong Kong SAR), Kolumbija, Dominikanska Republika, El Salvador, Haiti, Honduras, Indija, Jamajka, Meksiko, Nigerija, Pakistan, Filipini, Južna Koreja, Ujedinjeno Kraljevstvo (osim Sjeverne Irske) i njegovih zavisnih teritorija, Venezuele i Vijetnama.
Imajte na umu da, iako gornji popis možete koristiti kao orijentaciju, konačni popis zemalja koje ne ispunjavaju uvjete nalazit će se u službenom vodiču za DV lutriju koji je objavio State Department.

Koji su opći zahtjevi lutrije zelene karte?

Općenito, postoje samo dva osnovna uvjeta koja vas kvalificiraju za ulazak u DV lutriju: (*) Porijeklom ste iz zemlje s povijesno niskim stopama useljavanja u Sjedinjene Države. Također se možete prijaviti sa svojim supružnikom koji je porijeklom iz te zemlje ili možete zatražiti prihvatljivu zemlju rođenja od svojih roditelja; (*) Imate dovoljno obrazovanja/radnog iskustva prema zahtjevima DV programa. To može biti najmanje srednjoškolsko obrazovanje ili njegov ekvivalent ili dvije godine radnog iskustva u zadnjih pet godina u zanimanju koje zahtijeva najmanje dvije godine obuke ili iskustva za obavljanje. (*) Ne postoje specifične dobne specifikacije. Ali zbog uvjeta obrazovanja i radnog iskustva, lutrija je rijetko otvorena za osobe mlađe od 18 godina.

Kako sudjelovati u DV lutriji?

Da biste sudjelovali u lutriji zelene karte, možete se jednostavno registrirati online na službenoj stranici DV lutrije Ministarstva vanjskih poslova: https://www.dvlottery.state.gov/. Tamo ćete morati unijeti sljedeće podatke: (*) Vaše osobne podatke (ime, spol, mjesto rođenja i zemlju podnošenja zahtjeva, itd.); (*) Kontakt podaci (broj telefona, adresa e-pošte, kućna adresa, država prebivališta); (*) Podaci o obitelji (uzdržavane osobe poput supružnika i djece); (*) Fotografije svih sudionika (vas i uzdržavanih članova obitelji koji su dio vaše prijave); (*) Podaci o obrazovanju i/ili radnom iskustvu.
Ovdje možete provjeriti pitanja o lutriji DV i trenirati ispunjavanje obrasca: https://hr.dvlottery.me/ds-5501-edv-form. Preporučujemo da vježbate unaprijed: tijekom lutrije ćete imati samo 30-ak minuta za upitnik.

Koji dokumenti su mi potrebni za prijavu na DV lutriju?

Za prijavu je potrebno samo ispuniti obrasce i postaviti važeće fotografije svih prijavljenih.
Međutim, ako budete odabrani, trebat će vam veliki paket dokumentacije da biste dobili vizu. Morate dokazati svoju podobnost pokazujući svoje obrazovne i radne kvalifikacije. Također će biti potrebna važeća putovnica: ona će biti osnova za vašu vizu. Također ćete morati priložiti dokumente koji dokazuju obiteljske veze ako emigrirate s obitelji.

Koje su opće specifikacije fotografija lutrije DV?

Ovdje su tehničke karakteristike koje vaše fotografije moraju ispunjavati kada se prijavljujete za DV lutriju: (*) U JPEG (.jpg) formatu datoteke; (*) Veličina datoteke jednaka ili manja od 240 kB (kilobajta); (*) U omjeru kvadrata; (*) 600x600 piksela u dimenziji ili 2 x 2 inča.
Osim tehničkih uvjeta, provjerite ispunjavaju li fotografije sljedeće: (*) Slika mora biti u boji i dobrog fokusa; (*) Visina glave od brade do tjemena mora biti između 1 inča i 1 3/8 inča (22 mm i 35 mm) ili 50 posto i 69 posto slike; (*) Ne stariji od šest mjeseci; (*) Fotografija mora imati bijelu ili prljavo bijelu pozadinu; (*) Snimljene su u prikazu cijelog lica izravno okrenute prema kameri; (*) Poza s neutralnim izrazom lica i oba otvorena oka; (*) Uniforme nisu dopuštene, samo svakodnevna odjeća (uključujući vjerski oblik); (*) Nema pokrivala za glavu osim u vjerske svrhe: ne mogu prikriti crte lica; (*) Ne nosite naočale; (*) Dopušteno je svakodnevno nošenje slušnih aparata.
Možete besplatno provjeriti svoju fotografiju lutrije Green Card kako biste izbjegli pogreške: https://hr.dvlottery.me/dv-lottery-photo-checker

Kako povećati svoje šanse za dobitak na DV lutriji?

Praktično, ono što poništava nečije šanse za dobitak na DV lutriji je njihov pogrešan unos, bilo da ne ispunjavaju uvjete u potpunosti ili da su postavili nevažeću fotografiju. Kako biste bili sigurni da ćete dobiti najbolje šanse na DV lutriji, provjerite ispunjavate li sve uvjete podobnosti, ispunite obrazac za registraciju u skladu s tim i prenesite važeće fotografije svih sudionika.

Kada će se znati rezultati?

Rezultati za DV Lutriju poznati su početkom svibnja, godinu prije fiskalne godine te lutrije, a dostupni su do rujna iste godine. Stoga će rezultati za DV 2024. biti dostupni u svibnju 2023. i moći će im se pristupiti do rujna 2023.

Je li DV lutrija besplatna?

Da, aplikacija za DV lutriju na službenoj web stranici Ministarstva vanjskih poslova ne zahtijeva nikakve naknade. Ako stranica na kojoj ispunjavate obrazac za prijavu zahtijeva plaćanje naknade, vjerojatno imate posla s prevarantima. Troškovi mogu biti potrebni samo za dodatne dodatke, kao što je obrada fotografija ili pomoć pri ispunjavanju zahtjeva.

Nabavite fotografiju DV lutrije i spremite DV potvrdni kod na svoj telefon!

Nabavite fotografiju za lutriju zelene karte (DV program) izravno sa svog telefona pomoću besplatne aplikacije 7ID za iOS i Android. 7ID također može pohraniti vaš kod za potvrdu DV programa potreban za provjeru vašeg statusa sudionika kasnije.

Preuzmite 7ID sada!