Autor DVLottery.me 2022-07-12

Može li DV lutrija utjecati na zahtjev za vizu za SAD?

Može li vas sudjelovanje u lutriji zelene karte učiniti sumnjičavim prilikom podnošenja zahtjeva za američku vizu? Raspravljajmo o tome u ovom članku.
Jeste li sudjelovali u lutriji zelene karte i sada planirate podnijeti zahtjev za vizu za SAD? Možda ćete imati logično pitanje: "Može li moja prijava na DV lutriju nekako utjecati na odluku o vize?" Uostalom, postoji bitan uvjet za dobivanje turističke vize za Ameriku: ne smijete imati imigracijske namjere. Može li vas sudjelovanje u izvlačenju zelene karte učiniti sumnjičavim kao potencijalnog imigranta? U nastavku ćemo detaljnije pogledati odgovor na ovo pitanje!
Uvriježeno je mišljenje da sudjelovanje u lutriji za različite vize može biti razlog za odbijanje neuseljeničke vize za SAD (osobito turističke vize B1/B2). Uostalom, za službenika za vizu svaki podnositelj zahtjeva potencijalni je imigrant. Pokušati dobiti zelenu kartu je kao isticati svoje useljeničke planove, zar ne?
No, zapravo, za službenike za vize sama činjenica sudjelovanja u lutriji nije imigracijska namjera sama po sebi. Mnogi ljudi koji stalno iskušavaju sreću na lutriji nemaju problema s dobivanjem turističkih viza i putovanjem po Sjedinjenim Državama.
Naravno, mnogi od onih kojima su odbijene vize za SAD često pripisuju neuspjeh svojoj prijavi na lutriji. Međutim, glavni razlog za odbijanje vize je nedostatak čvrstih veza s matičnom zemljom. U ovom slučaju, prošlo sudjelovanje u lutriji Green Card može postati "posljednja slamka", ali zasebno ima malo učinka.

Kako odgovoriti na pitanja o DV lutriji prilikom podnošenja zahtjeva za američku vizu?

Obrazac zahtjeva za vizu za SAD (DS-160) ne sadrži eksplicitno pitanje o sudjelovanju u lutriji zelene karte. Ali postoji još jedno pitanje: "Je li itko ikada ispunio imigracijsku peticiju u vaše ime?". Važno je u ovom polju odgovoriti "Ne".
Imigracijski zahtjev je, na primjer, zahtjev za spajanje obitelji ili politički azil. Lutrija za vize za raznolikost ne spada u kategoriju "namjere useljavanja" i ne morate je spominjati u obrascu za zahtjev za vizu.
Na intervjuu se ne pitaju svi kandidati o sudjelovanju u lutriji. Baza podataka konzulata ne sinkronizira izravno useljeničku i neuseljeničku evidenciju. Ako ste sudjelovali u lutriji prije prijave, službenik to neće automatski vidjeti u sustavu. To mogu učiniti samo ručno.
Ali ako vas nakon svega pitaju jeste li sudjelovali u DV lutriji, morate odgovoriti istinu. Tu činjenicu ne možete sakriti od službenika za vize: oni imaju pristup podacima sudionika lutrije. A svako namjerno iskrivljavanje istine izravan je put do odbijanja vize.
Što reći ako vam se postavi ovo pitanje? Standardna opcija: "Zašto ne? Sudjelovanje je besplatno, a mene je zanimalo pokušati".

Kako povećati svoje šanse za dobivanje vize za SAD?

Bez obzira jeste li sudjelovali u DV lutriji ili ne, pravila uspjeha su ista za sve: (*) Obavezno pokažite da ste povezani sa svojom domovinom. Imate li svoju nekretninu ili posao? To je odlično! Donesite dokaz za to na razgovor. Radite dobar posao i idete u Ameriku na odmor? Obavezno priložite pismo preporuke od svog poslodavca u kojem je navedeno vaše radno mjesto, plaća i datumi kada očekujete da ćete uzeti godišnji odmor. Imaš li obitelj? Budite spremni pokazati potvrde o vjenčanju i rođenju djece. (*) Što više putujete, to bolje. Rijetkost je dobiti američku vizu s praznom putovnicom. Ne zaboravite ponijeti sve istekle putovnice kako biste pokazali svoju povijest putovanja. (*) Budite spremni dati svoj bankovni izvod kao dokaz da si možete priuštiti putovanje u Ameriku. (*) Pripremite detaljan opis svojih planova putovanja. Službenik će vas najvjerojatnije pitati koje gradove u Americi želite posjetiti i zašto. Odgovorite na pitanja s povjerenjem.
Turisti koji ispunjavaju gore navedene uvjete imaju dobre šanse za dobivanje američke vize - čak i ako su prethodno sudjelovali u lutriji.
Sretno s lutrijom i zahtjevom za vizu!

Nabavite fotografiju DV lutrije i spremite DV potvrdni kod na svoj telefon!

Nabavite fotografiju za lutriju zelene karte (DV program) izravno sa svog telefona pomoću besplatne aplikacije 7ID za iOS i Android. 7ID također može pohraniti vaš kod za potvrdu DV programa potreban za provjeru vašeg statusa sudionika kasnije.

Preuzmite 7ID sada!