Autor DVLottery.me 13.06.2022

Što učiniti ako ste izgubili broj potvrde DV lutrije?

Jeste li sanjali o selidbi u Sjedinjene Države? Ako da, Diversity Visa lutrija je prava prilika da se tamo preselite. No, kada se prijavni rok obično održava u listopadu, rezultati su poznati u svibnju. Dakle, morate čuvati svoj broj potvrde na sigurnom i zaštićenom mjestu šest mjeseci.
Ako ste u braku ili imate odraslu djecu, oni se mogu prijaviti i time povećati vaše šanse da budete odabrani. Stoga ćete imati čak dva ili više potvrdnih brojeva za čuvanje.
Ali pola godine je jako puno vremena. Možete promijeniti svoje računalo na kojem ste držali broj ili slučajno bacite svoju bilježnicu s njim. Ili postoji bilo koji drugi način da ga izgubite.
Znači li to da ne možete otići u SAD u slučaju da budete odabrani? Kratak odgovor je “ne”.

Zašto je broj potvrde toliko važan?

Broj potvrde potvrđuje vaše sudjelovanje u lutriji, identificirajući vašu prijavu. Dobit ćete ga nakon što ispunite obrazac za DV lutriju.
Samo pomoću njega možete provjeriti jeste li odabrani na lutriji. Ne možete to učiniti samo sa svojim prezimenom ili bilo kojim drugim osobnim podacima.
U osnovi, nema broja potvrde = nema zelene karte, čak i ako ste odabrani.

Kako dohvatiti svoj broj potvrde?

Iako je zadržavanje broja potvrde vrlo važno, još uvijek možete dohvatiti svoj broj potvrde ako ste ga izgubili. State Department će vam reći broj samo ako navedete: (*) Godinu vašeg sudjelovanja. (Uglavnom, to može biti samo godina posljednje lutrije. Čak i ako ste bili odabrani prethodnih godina, ali niste podnijeli zahtjev za zelenu kartu u roku od 6 mjeseci, već je prekasno. Izgubili ste priliku.); (*) Vaše puno ime (navedite svoje ime, prezime ili prezime i srednje ime); (*) Datum rođenja; (*) E-pošta (Ne zaboravite da biste trebali koristiti istu adresu e-pošte koju ste koristili u svom obrascu.),
Samo posjetite ovu vezu i vratite svoj broj potvrde: https://dvprogram.state.gov/ESC/CheckConfirmation.aspx

Savjeti za čuvanje potvrdnog broja

Ipak, obratite pozornost na pohranjivanje brojeva potvrde na sigurnom mjestu.
Prvi savjet: Držite ih na različitim mjestima.
Drugi savjet: koristite različite vrste pohrane. Na primjer: na vašem telefonu, na računalu, u prijenosnom računalu i na vašem USB flash uređaju.
Sretno u lutriji!

Nabavite fotografiju DV lutrije i spremite DV potvrdni kod na svoj telefon!

Nabavite fotografiju za lutriju zelene karte (DV program) izravno sa svog telefona pomoću besplatne aplikacije 7ID za iOS i Android. 7ID također može pohraniti vaš kod za potvrdu DV programa potreban za provjeru vašeg statusa sudionika kasnije.

Preuzmite 7ID sada!