Autor DVLottery.me 2020/07/31

Koliko košta preseljenje u SAD nakon što ste osvojili DV Lutriju?

Dug je put između osvajanja DV lutrije i dobivanja Zelene karte. Ako ćete se preseliti u SAD, pripremite se za obvezne papirologije i troškove života nakon dolaska. Proračunali smo koliko će vas ovaj postupak koštati.

1. korak: ispunjavanje prijavnog obrasca DS-260. Cijena je 0 USD.

Nakon provjere rezultata na službenoj web stranici dvprogram.state.gov i saznate za pobjedu, potrebno je ispuniti internetski obrazac za imigracijsku vizu DS-260. Besplatno je za dobitnike lutrije. Slijedite naše upute za popunjavanje obrasca na https://hr.dvlottery.me/blog/1700-ds-260_application_form.
Kad ispunite obrazac DS-260, trebali biste spremiti stranicu za potvrdu na svom računalu, a zatim je ispisati. Trebate ga ponijeti sa sobom na intervju među ostalim dokumentima. Datum ispunjavanja intervjua bit će vam poslan e-poštom nakon što ispunite obrazac.

2. korak: liječnički pregled. Trošak je od 100 do 500 dolara.

Nakon što vam se kaže datum razgovora, dolazi vrijeme za vaš liječnički pregled. To možete učiniti samo u posebnim certificiranim centrima akreditiranim od američke ambasade. Na liječnički pregled možete se prijaviti na internetskoj stranici IOM-a na https://mymedical.iom.int/. Cijena ovog postupka u prosjeku iznosi oko 215 USD po članu obitelji (cijena se može razlikovati od države do države za 10-15 USD), a cijepljenja se plaćaju odvojeno.

3. korak: Prolazak razgovora konzulata i plaćanje pristojbe za vize. Trošak je 330 dolara za svakog člana obitelji.

Za razgovor će vam trebati izvornici i engleski prijevod svih vaših dokumenata, rezultata liječničkog pregleda i poziv na sam razgovor. Na licu mjesta u veleposlanstvu morat ćete platiti vizu u iznosu od 330 USD po članu obitelji. Ako vam je odbijena viza, naknada se ne vraća.
Ako budete uspješni u svom intervjuu, dobit će vam šestomjesečnu vizu. Ako glavni podnositelj zahtjeva ili svi članovi obitelji nisu ušli u SAD u roku od tih 6 mjeseci, viza će se otkazati.

4. korak: Zelena karta. Trošak je 220 dolara ili više.

Dobitnici lutrije ulaze u SAD na 6-mjesečnu vizu i moraju dobiti zelenu kartu u SAD-u.
Trebat ćete platiti naknadu za imigrante USCIS. Ova naknada iznosi 220 USD i morat ćete je platiti prije ulaska u SAD. To možete učiniti putem web stranice USCIS na https://www.uscis.gov/forms/uscis-immigrant-fee.

5. korak: kupnja avionskih karata. Cijena je od 100 do 2000 dolara po članu obitelji.

Avionske karte za New York gotovo su uvijek jeftinije nego za bilo koji drugi grad u Sjedinjenim Državama. To je zbog činjenice da je New York jedno od najvećih međunarodnih čvorišta. Prema statistikama, najjeftinije karte kupuju se 45-60 dana prije polaska. Nekoliko dana prije polaska cijene se znatno znatno povećavaju.

Korak 6: najam smještaja. Cijena je od 1000 USD mjesečno + depozit.

Cijena najma stanovanja u Sjedinjenim Državama ovisi o državi i gradu u kojem namjeravate živjeti. Ovo je važno pitanje jer se cijena stanovanja može jako promijeniti. Na obalama Istoka i Zapada cijene su prilično visoke, u unutrašnjostima su niže. U nastavku navodimo nekoliko primjera.

Koliko košta iznajmljivanje u većim gradovima Sjedinjenih Država?

Evo podataka za svibanj 2020. prema Nacionalnom izvještaju o najamnini popisa apartmana na https://www.apartmentlist.com/research/national-rent-data.
San Francisco, Kalifornija: (*) Prosječna cijena najma za jednosobni stan: 2.390 USD mjesečno. (*) Prosječna cijena najma za dvosobni stan: 3.000 USD mjesečno.
New York, New York: (*) Prosječna cijena najma za jednosobni stan: 2.000 USD mjesečno. (*) Prosječna cijena najma za dvosobni stan: 2.490 USD mjesečno
Chicago, Illinois: (*) Prosječna cijena najma za jednosobni stan: 1.090 USD mjesečno. (*) Prosječna cijena najma za dvosobni stan: 1.290 USD mjesečno.
San Diego, California: (*) Prosječna cijena najma za jednosobni stan: 1.570 USD mjesečno. (*) Prosječna cijena najma za dvosobni stan: 2.040 USD mjesečno
Washington, DC: (*) Prosječna cijena najma za jednosobni stan: 1.350 USD mjesečno. (*) Prosječna cijena najma za dvosobni stan: 1.550 USD mjesečno.
Dallas, Texas: (*) Prosječna cijena najma za jednosobni stan: 910 USD mjesečno. (*) Prosječna cijena najma za dvosobni stan: 1.130 USD mjesečno.
Obično morate uplatiti i sigurnosni depozit, čiji iznos ovisi o različitim čimbenicima, uključujući zahtjeve posjednika i lokaciju nekretnine. Neki iznajmljivači traže sigurnosni depozit za iznos mjesečne najamnine, neki traže 50% depozita itd. Depozit će vam se vratiti nakon što se iselite iz stana, ako ne prouzrokujete bilo kakvu štetu na imovini.

7. korak: troškovi života. Cijena: od 900 USD po osobi / mjesečno.

Slijede prosječni troškovi po osobi mjesečno. (*) 200 dolara prosječni je račun za komunalnu uslugu u hladnoj sezoni. Ljeti iznos opada na 75-90 dolara. (*) Kućni internet iznosi od 40 USD. (*) Mobilni telefon kreće se od 40 USD. (*) Namirnice i hrana kreću se od 300 USD po osobi. (*) Javni prijevoz iznosi od 115 USD po osobi. (*) 200 do 400 dolara - ostali troškovi.
Naravno, troškovi života u SAD-u mogu drastično varirati ovisno o vašem životnom stilu i državi / gradu koji odaberete. Pokušali smo vam dati primjer troškova koje možete očekivati kad se preselite u SAD.

Nabavite fotografiju DV lutrije i spremite DV potvrdni kod na svoj telefon!

Nabavite fotografiju za lutriju zelene karte (DV program) izravno sa svog telefona pomoću besplatne aplikacije 7ID za iOS i Android. 7ID također može pohraniti vaš kod za potvrdu DV programa potreban za provjeru vašeg statusa sudionika kasnije.

Preuzmite 7ID sada!