Autor DVLottery.me 2020/06/16

Dokazivanje financijske neovisnosti Zelene karte

Iako su američke vlasti prijateljske prema imigrantima, ne trebaju im sponzori. Stoga, prilikom podnošenja zahtjeva za državljanstvo, zelene karte i vize, morate ih uvjeriti da se možete podržati ili da se možete osloniti na rodbinu ili prijatelje.
Jedan od glavnih uvjeta za dobivanje Zelene karte je da potvrdite da ćete moći osigurati sebe i svoju obitelj nakon dolaska u Sjedinjene Države. Bez toga imigrantska viza neće biti izdata.

Koja vrsta dokumenata bi bila prikladna?

Među dokumentima koji pokazuju financijsku neovisnost su sljedeći: (*) ponuda za posao koju je izdao američki poslodavac; (*) Izjava podrške koju je dao sponzor koji živi u SAD-u; (*) Izvod banke o osobnom računu koji sadrži iznos ušteđevine i razdoblje za koje je prikupljen; (*) Potvrda postojanja prihoda iz drugih izvora (ako postoje); (*) Dokaz o posjedovanju imovine ili procjene imovine, prihoda od kojih možete osigurati za sebe i svoju obitelj najmanje jednu godinu.

Što bi trebala sadržavati ponudu za posao?

Dokument koji dokazuje da ste zaposleni u Sjedinjenim Državama također je dokaz vaše financijske solventnosti. Ako ste pronašli poslodavca, trebate dostaviti potvrdu sa sljedećim podacima: (*) ponuda posla; (*) Specifikacija posla i radno mjesto; (*) Plaća; (*) Adresa radnog mjesta; (*) Procijenjeno vrijeme izvođenja.
Trebali biste biti spremni odgovoriti možete li preuzeti svoje dužnosti odmah nakon preseljenja u Sjedinjene Države.

Kako je potrebno podnijeti prijavu podrške?

Izjava podrške je dokaz sponzoriranja od strane rođaka ili prijatelja koji je stalno nastanjen ili je američki državljanin. Vaš sponzor će morati ispuniti obrazac I-134. Sponzor mora biti u mogućnosti pokriti vaše troškove za 25% više od opće stope siromaštva u Sjedinjenim Državama. U mnogim državama to iznosi oko 11000 USD godišnje. Odnosno, njihova pokrivenost trebala bi biti najmanje 13750 USD godišnje.

Informacije koje treba pružiti na Affidavit of Support

(*) Godišnji prihod sponzora; (*) Izjava o pristanku u ime sponzora za potvrdu vaše financijske sposobnosti slanjem pologa. To će jamčiti vašu sposobnost da se vlada ne oslanja na njih. (*) Potvrde u ime sponzora da su spremni podržati članove vaše obitelji, podliježući svim obaveznim troškovima (kao što su troškovi školovanja vaše djece).
U dokumentu bi se također trebalo navesti razdoblje u kojem se sponzor obvezuje pružiti materijalnu potporu (3 godine od datuma odlaska podnositelja zahtjeva iz matične zemlje). Sponzor mora potvrditi da će se pripremiti za dolazak imigranta. Konačno, u dokumentu se mora navesti je li sponzor stalni prebivalište ili je američki državljanin.
Podnositelj zahtjeva ili sponzor mora ispunjavati sljedeće kriterije: (*) biti stariji od 18 godina; (*) Biti američki državljanin ili imati dozvolu stalnog boravka (tj. Biti vlasnik zelene karte); (*) Imaju valjanu adresu Sjedinjenih Država i trenutno borave u Sjedinjenim Državama; (*) Potvrdite prihod od najmanje 125% sadašnjih saveznih standarda minimalne razine uzdržavanja; (*) Zaradite najmanje 125% sadašnjih saveznih standarda minimalne egzistencije.

Hoće li konzulat provjeriti podatke?

USCIS provjerava je li obrazac prijave potpun i jesu li dokumenti prikupljeni dovoljno detaljno. Od vas će se možda tražiti da date više podataka ili da pošaljete originalne dokumente umjesto kopija (obećani su da će ih vratiti). Drugim riječima, vjerodostojnost i zakonitost dovedenih dokumenata ne može se posebno provjeravati.
Međutim, ako vi ili sponzor namjerno pružite lažne podatke, možda će vam u bilo kojem trenutku biti odbijena imigracijska viza i zeleni karton. Obrazac I-864 provjerava se temeljnije od 134 i sponzor može biti procesuiran zbog pružanja lažnih podataka.

Molim Zabilježite:

(*) Što bliže datumu intervjua potvrdite svoju financijsku solventnost, to je bolje. (*) Ako je bilo koji certifikat stariji od jedne godine, konzul je neće prihvatiti jer će se smatrati zastarjelim. (*) Pretpostavlja se da će vaš prihod pokriti sve troškove vašeg podnositelja zahtjeva za vizu s maržom od 25% u odnosu na američku prosječnu stopu siromaštva, to jest u prosjeku najmanje 13750 USD godišnje.

Nabavite fotografiju DV lutrije i spremite DV potvrdni kod na svoj telefon!

Nabavite fotografiju za lutriju zelene karte (DV program) izravno sa svog telefona pomoću besplatne aplikacije 7ID za iOS i Android. 7ID također može pohraniti vaš kod za potvrdu DV programa potreban za provjeru vašeg statusa sudionika kasnije.

Preuzmite 7ID sada!