Autor DVLottery.me 2019/08/11

Povijest lutrije Green Card

DV Lutrija je najpopularniji i najjednostavniji način dobivanja kartice stalnog prebivališta Sjedinjenih Država poznatijeg kao Zelena karta. Znate li kada je sve počelo i koja je bila ideja lutrije? Sve ćemo vam reći, nastavite čitati!
Amerika je zemlja doseljenika i u njoj se nalaze sve nacionalnosti iz cijelog svijeta. Dakle, glavna ideja i cilj programa Lutrije DV je zaštititi američku kulturnu raznolikost i održati imidž SAD-a kao zemlje mogućnosti, privući veliki broj ambicioznih i aktivnih ljudi.

Prva ideja i prva različita Visa lutrija

Godine 1987. bivši američki predsjednik Ronald Reagan donio je prijedlog zakona o amnestiji i karticama stalnog boravka za 2 milijuna Meksikanaca koji ilegalno žive u SAD-u, a brinuo se o opadanju etničke raznolikosti Sjedinjenih Država. Dakle, ideja je bila vratiti i sačuvati nacionalnu raznolikost zemlje putem lutrije Green Card. Uvjeti za sudionike bili su prilično jednostavni tako da su gotovo svi imali priliku imigracije u SAD. Popis zahtjeva pogledajte ovdje: https://hr.dvlottery.me/blog/300-main_requirements_for_green_card_lottery.
Prva verzija lutrije Green Card osnovana je 1987. godine i nazvana je "NP-5 program lutrije". Za dvije godine godišnje izdaje se 5000 viza za sudionike iz 36 zemalja. Nekoliko godina kasnije broj viza je povećan na 15.000 po lutriji.

Kako se razvijala Lutrija Zelene karte

U 1990. i 1991. godini program se zvao "Program OP-1" i izdano je 10.000 viza. Sljedeće dvije godine program je preimenovan u "AA-1 program" i uspostavljen je kao privremeno rješenje i dao je 40 000 viza za 37 zemalja. Zanimljivo je da je njih 16.000 rezervirano za Sjevernu Irsku.
Tek 1994. godine ovaj je program transformiran u sadašnju poznatu verziju koja daje 55 000 viza za sve zemlje, osim onih iz kojih ima puno imigranata (više od 50 000 stanovnika legalno je emigriralo u SAD u posljednjih pet godina). Svake godine mijenja se popis neprihvatljivih zemalja. Pogledajte popis ovdje: https://hr.dvlottery.me/blog/300-main_requirements_for_green_card_lottery.
2003. godine stvoren je mrežni sustav registracije. Do 2002. sve prijave za lutriju morale su se poslati u papirnatom obliku putem pošte američkim vlastima. Milijuni aplikacija ručno su obrađeni.
Sada lako možete napraviti ispravnu fotografiju zahvaljujući usluzi https://hr.visafoto.com/diversity-visa-lottery-photo i podnijeti svoju prijavu putem interneta na službenoj web stranici https://dvlottery.state.gov. Kul, zar ne? Također možete trenirati i vidjeti što se nalazi u obrascu DV Lutrije prije nego što se otvori ovdje: https://hr.dvlottery.me/ds-5501-edv-form.

Nabavite fotografiju DV lutrije i spremite DV potvrdni kod na svoj telefon!

Nabavite fotografiju za lutriju zelene karte (DV program) izravno sa svog telefona pomoću besplatne aplikacije 7ID za iOS i Android. 7ID također može pohraniti vaš kod za potvrdu DV programa potreban za provjeru vašeg statusa sudionika kasnije.

Preuzmite 7ID sada!