Autor DVLottery.me 2022-09-27

Pravila putovnice lutrije DV

Budući da je to ključni identifikacijski dokument, putovnica je jedan od najvećih aspekata na koji se treba usredotočiti u pitanjima imigracije. Što je s lutrijom Diversity Visa? Saznajte ovdje.

Je li za DV lutriju 2024. potrebna putovnica?

Prema nedavnoj odluci, kandidati za lutriju DV više ne trebaju putovnicu kada se prijavljuju online. Putovnica je bila bolna točka za neke podnositelje zahtjeva, jer im je teško i skupo dobiti putovnicu u razdoblju potrebnom za prijavu na lutriju, tako da je ova odluka više nego dobrodošla.

Kako se prijaviti za DV lutriju bez putovnice?

Odgovor na ovo pitanje odnosi se na DV lutriju za 2024., čija će se registracija otvoriti početkom zadnjeg kvartala 2022. (početak listopada do početak studenog).
Prijave se vrše online. Iako prijave sada ne zahtijevaju putovnice, one se i dalje provode na službenoj lutriji za DV na web stranici Ministarstva vanjskih poslova: https://dvprogram.state.gov/. Tamo ćete morati odgovoriti na pitanja i predati potrebne dokumente.

Mogu li se prijaviti za DV lutriju s isteklom putovnicom?

Kada je putovnica bila potrebna za prijavu na DV lutriju, morali ste se prijaviti s važećom putovnicom. To znači da ne bi trebao biti istekao.
Sada, budući da putovnica više nije uvjet za prijavu, pitanje je bespredmetno: jednostavno vam ne treba nikakva putovnica za prijavu. Međutim, da biste stvarno dobili vizu ako dobijete na lutriji, morat ćete koristiti važeću putovnicu.

Koji su osnovni zahtjevi za putovnicu lutrije DV?

Kao što smo već spomenuli, putovnica više nije uvjet za sudjelovanje u lutriji DV 2024. Bit će vam potrebna kada dobijete i obradite svoju vizu. Međutim, mogli bismo zaključiti koje su karakteristike putovnice bitne: (*) Valjanost putovnice, s jasnim datumom: putovnica mora biti valjana da biste podnijeli zahtjev za vizu; (*) Pokazuje osobni identitet; (*) Dokazuje državljanstvo podnositelja zahtjeva, što je ključni uvjet za prijavu.

Promijenio sam putovnicu nakon što sam ušao u DV Lutriju. Što trebam učiniti ako dobijem zelenu kartu?

Budući da sama putovnica nije bila dio aplikacije, ne morate brinuti ako ste promijenili putovnicu u vremenskom razdoblju između ulaska u lutriju i objave. Ono što je važno je da vaša putovnica bude važeća kada dobijete vizu.
Ako vaša promjena putovnice uključuje promjenu imena, što znači da se ime na vašoj putovnici razlikuje od onoga u prijavi, morat ćete priložiti dokumentaciju da ste obavili ovaj postupak i dokazati svoj identitet.

Mogu li koristiti svoju fotografiju za putovnicu za DV lutriju?

Odgovor ovisi o tome na koju točno fotografiju mislite.
Fotografija koja se koristi za prijavu na DV lutriju ne smije biti starija od šest mjeseci i visoke kvalitete. Ako je vaša fotografija za putovnicu starija od toga, ne može se koristiti za prijavu. Ako mislite na skenirani portret na vašoj putovnici, ni to ne biste trebali koristiti jer su skenovi obično niske kvalitete.
U svakom slučaju, fotografije za putovnicu iz različitih zemalja imaju različite zahtjeve, tako da fotografija za putovnicu iz vaše zemlje možda neće biti u skladu sa specifikacijama SAD-a.
Nije pitanje je li vaša fotografija za putovnicu upotrebljiva, poanta je u tome odgovara li u potpunosti parametrima. Svoju fotografiju DV Lorrery možete besplatno potvrditi online ovdje: https://hr.dvlottery.me/dv-lottery-photo-checker

Nabavite fotografiju DV lutrije i spremite DV potvrdni kod na svoj telefon!

Nabavite fotografiju za lutriju zelene karte (DV program) izravno sa svog telefona pomoću besplatne aplikacije 7ID za iOS i Android. 7ID također može pohraniti vaš kod za potvrdu DV programa potreban za provjeru vašeg statusa sudionika kasnije.

Preuzmite 7ID sada!