Autor DVLottery.me 2022-09-06

Pravila obiteljske prijave za lutriju DV

Jedna od glavnih briga u vezi s DV lutrijom su nijanse povezane s članovima obitelji. Ovdje ćete dobiti odgovore na najčešće postavljana pitanja o obiteljskim prijavama za Green Card lutriju.

Koji se članovi obitelji mogu preseliti sa mnom u SAD ako dobijem zelenu kartu?

Ako ste odabrani kao dobitnik DV lutrije, vaš supružnik i djeca ispod 21 godine automatski će također dobiti zelenu kartu i moći će se preseliti s vama u SAD.
Ako imate djecu od 21 godinu i više, ona moraju sama podnijeti zahtjev.

Mogu li supružnici predati zasebne prijave za lutriju zelene karte?

Da, i vi i vaš supružnik možete odvojeno sudjelovati u DV programu. Budući da supružnici dobitnika DV lutrije također dobivaju zelenu kartu i mogu se preseliti u SAD, to praktički "udvostručuje" vaše šanse za dobitak.

Mogu li se maloljetnici mlađi od 21 godine i njihovi roditelji zasebno prijaviti za DV lutriju?

Službeno ne postoji minimalna dob za prijavu. Praktično, prijava ovisi o stupnju obrazovanja. Budući da maloljetnici najčešće nemaju dovoljnu razinu obrazovanja, njihovi su upisi često diskvalificirani. Više o razini obrazovanja potrebnoj za DV lutriju pročitajte ovdje: https://hr.dvlottery.me/blog/600-green_card_lottery_education_requirements
Roditelji moraju prijaviti svu djecu mlađu od 21 godine. S druge strane, djeca mlađa od 21, ali starija od 18 mogu sama podnijeti zahtjev za upis, s obzirom da imaju završenu srednju školu.

Trebam li poslati fotografije djece i supružnika za prijavu na DV lutriju?

Da, morate podnijeti fotografije svih pod svojom prijavom (supružnika i djece ispod 21 godine). Oni također moraju ispuniti zahtjeve za fotografije DV lutrije: https://hr.visafoto.com/diversity-visa-lottery-photo

Trebam li svoju djecu stariju od 21 godine uključiti u prijavu na DV lutriju?

Ne, ne morate. Zapravo, prijave za DV lutriju uključuju samo vašu djecu ispod 21 godine. Djeca od 21 godine i više moraju sama podnijeti zahtjev.

Kako možete odvesti svoje roditelje u SAD ako osvojite zelenu kartu?

Ako dobijete na lutriji, vaši roditelji ne dobivaju automatski zelene karte u istom programu kao i vi. Međutim, to ne znači da je nemoguće dovesti svoje roditelje u SAD.
Nakon što stignete u SAD, prođete kroz proces naturalizacije i postanete američki državljanin, moći ćete sponzorirati svoje roditelje za obiteljske zelene karte. Obično je potrebno najmanje pet godina za promjenu statusa rezidenta u status državljanstva u Sjedinjenim Državama.

Brak nakon dobitka na lutriji DV. Mogu li se mladenci zajedno preseliti u SAD?

Ako se vjenčate nakon što ste obaviješteni o svom dobitku na lutriji DV, možda ćete moći dobiti zelenu kartu za svog supružnika i zajedno se preseliti u SAD. Da biste to učinili, morate se vjenčati prije nego što predate obrazac DS-260 i zakažete vizu intervju. To je zato da možete uključiti svog supružnika u obrazac. Više informacija o ispunjavanju obrasca za prijavu DS-260 ovdje: https://hr.dvlottery.me/blog/1700-ds-260_application_form
Što ako ste se vjenčali dok ste čekali intervju, nakon podnošenja obrasca DS-260? Zatim možete poslati e-poruku viznom centru i zatražiti da deblokira vašu prijavu. U obrazac za prijavu dodajte podatke o supružniku i navedite svoj novi bračni status. Zahtjevu za deblokadu priložite sken vjenčanog lista.
Pripremite se za detaljno ispitivanje na razgovoru: konzul će se morati uvjeriti da vaš brak nije fiktivan.
Ako se vjenčate nakon intervjua, još uvijek postoji šansa da zajedno živite u SAD-u. Međutim, vaš suprug neće automatski dobiti zelenu kartu: morate proći kroz standardni obiteljski imigracijski proces. Za to se dobitnik DV lutrije mora preseliti u SAD, dobiti status rezidenta i podnijeti zahtjev za useljeničku vizu za svog supružnika.

Moraju li svi članovi obitelji proći razgovor za vizu za različitost nakon pobjede?

Da, svi članovi obitelji navedeni u vašoj pobjedničkoj prijavi moraju prisustvovati intervjuu u veleposlanstvu kako bi dobili zelenu kartu. Za sve je obavezan i liječnički pregled. Polaganje zdravstvenog pregleda za zelenu kartu: https://hr.dvlottery.me/blog/1800-medical_for_green_card

Nabavite fotografiju DV lutrije i spremite DV potvrdni kod na svoj telefon!

Nabavite fotografiju za lutriju zelene karte (DV program) izravno sa svog telefona pomoću besplatne aplikacije 7ID za iOS i Android. 7ID također može pohraniti vaš kod za potvrdu DV programa potreban za provjeru vašeg statusa sudionika kasnije.

Preuzmite 7ID sada!