Autor DVLottery.me 20.06.2022

Dodatna selekcija DV lutrije

Niste se našli na listi dobitnika DV-lutrije? Ako se još uvijek planirate preseliti u SAD putem Diversity Visa programa, očiti savjet bi bio: "Pričekajte do sljedeće lutrije i ponovno okušajte sreću". Međutim, želimo vam dati neke manje uobičajene savjete. Ne žurite se riješiti svog broja potvrde! Ponekad (iako ne svake godine) State Department provodi dodatno izvlačenje zelene karte. Uključuje prijave koje nisu prošle proces primarnog odabira. U nastavku pročitajte kako i zašto to rade!

Kako se biraju dobitnici DV lutrije?

Zelena karta lutrija daje pravo za otprilike 55.000 dobitnika svake godine na stalni boravak u Sjedinjenim Državama. Morate se prijaviti za lutriju u određenom razdoblju, obično od listopada do studenog. Odjel svake godine utvrđuje točne datume. Nakon isteka roka, prijave se više ne primaju. Dobitnici se biraju slučajnim odabirom između sudionika čije prijave ispunjavaju uvjete. Obično se lista dobitnika objavljuje u svibnju.
Kada ispunite obrazac za prijavu DV lutrije, dobit ćete broj potvrde. Ovaj broj će vam trebati da saznate rezultate u budućnosti. Više informacija o tome nalazi se u ovom članku: https://hr.dvlottery.me/blog/3600-dv-lottery-2023-results
Svake godine američka vlada dodjeljuje kvotu od 55.000 pobjedničkih brojeva. No, prema prosječnim statistikama, do 30% dobitnika ne koristi svoju nagradu. Ne ispunjavaju obrazac DS-260 (više o obrascu ovdje: https://hr.dvlottery.me/blog/1700-ds-260_application_form) i ne zakazuju termin za razgovor u ambasadi. To se događa iz raznih razloga. Netko nema vremena za izdavanje putovnice. Neki nemaju dovoljno novca da se presele u Sjedinjene Države. Neki samo mijenjaju planove.
U godinama kada je plan izdavanja diverzitetskih viza znatno nedovoljno ispunjen, može se održati drugo izvlačenje. I to postaje nova šansa za pobjedu!

Kako znati jeste li osvojili dodatni izvlačenje DV lutrije?

Ako se to dogodi, primit ćete e-poruku s preporukom da ponovno provjerite rezultate lutrije. Provjerite je li pismo stiglo sa službene adrese: donotreply@dvlottery.state.gov. Ako je pismo došlo s druge domene, vjerojatno je riječ o prijevari. Da biste još jednom provjerili svoje dobitke, koristite samo službenu web stranicu https://dvprogram.state.gov/!
Kako ne biste propustili takvo "sretno pismo", svakako navedite poštansku adresu koju redovito koristite kada ispunjavate obrazac za prijavu DV lutrije. Također, dodajte domenu e-pošte .gov na svoj popis pouzdanih adresa kako e-pošta slučajno ne bi završila u neželjenoj pošti.
Imajte na umu da su šanse za dobitak u dodatnoj DV lutriji manje od šansi za dobitak na glavnoj. No, iskustva brojnih migranata sugeriraju da takva mogućnost još uvijek postoji.

Koliko često i kada se održava dodatno DV izvlačenje?

Odluka o provođenju dodatne selekcije ovisi o okolnostima. U svakom slučaju, dodatna dobitna mjesta otvaraju se najkasnije šest mjeseci nakon glavne lutrije.
Stoga nije potrebno stalno provjeravati rezultate. Najbolje rješenje je zadržati svoj broj potvrde, redovito provjeravati e-poštu i ne propustiti sljedeću lutriju zelene karte. Također, ako ste odlučni preseliti se u Sjedinjene Države, trebali biste se osloniti ne samo na sreću nego i na druge načine emigriranja. Neka vam sve uspije!

Nabavite fotografiju DV lutrije i spremite DV potvrdni kod na svoj telefon!

Nabavite fotografiju za lutriju zelene karte (DV program) izravno sa svog telefona pomoću besplatne aplikacije 7ID za iOS i Android. 7ID također može pohraniti vaš kod za potvrdu DV programa potreban za provjeru vašeg statusa sudionika kasnije.

Preuzmite 7ID sada!