Autor DVLottery.me 21.03.2022

Rezultati DV lutrije 2023

Jeste li se prijavili za Diversity Visa lutriju za fiskalnu 2023. godinu i pitate se kakve su vam šanse? Ovaj članak će objasniti kako se odabiru dobitnici DV lutrije, kako provjeriti rezultate lutrije Green Card i kada ih provjeriti.

Datum rezultata DV lutrije 2023

Rezultati DV lutrije za fiskalnu 2023. godinu bit će dostupni od 8. svibnja 2022. do 30. rujna 2023.
Ako ste se prijavili do 9. studenog 2021., mogli biste se zapitati kada će biti objavljeni rezultati lutrije Green Card za 2022. godinu. Vi se zapravo prijavljujete za fiskalnu godinu 2023. koja počinje 1. listopada 2022. U ovom slučaju, ako ste ovdje došli tražiti rezultate lutrije zelene karte u datumu 2022., odgovor je za vas isti: od 8. svibnja 2022. do 30. rujna 2023.

Provjera rezultata DV lutrije 2023

Američki State Department ne obavještava sudionike DV Lutrije jesu li dobili na lutriji ili ne. Stoga to morate sami provjeriti na službenoj web stranici DV lutrije: https://dvprogram.state.gov
Kliknite ‘Provjeri status’, nastavite i ispunite obrazac zahtjeva: unesite broj potvrde, prezime i godinu rođenja.
Ako sudionik nije odabran da bude jedan od dobitnika lutrije, stranica će pokazati da sudionik "NIJE ODABRAN". Ako je to vaš slučaj, zapravo se preporučuje da ne žurite odmah odbaciti svoj broj potvrde i pohraniti ga do sljedećeg razdoblja prijave. Ovaj savjet je posebno relevantan jer su se na ovoj stranici u prošlosti događali tehnički problemi, kao što je to bio slučaj 2014. godine, u kojoj je nekoliko sudionika nakon prve objave doživjelo promjenu rezultata.
Ako ste jedan od sretnika, vidjet ćete "nasumično ste odabrani za daljnju obradu u Programu za vize za raznolike useljenike" na stranici. Čestitamo! Sada spremite broj svog slučaja i nastavite s podnošenjem zahtjeva za vizu.
Ispunite obrazac za prijavu DS-260 na https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/visa-information-resources/forms/online-immigrant-visa-forms/ds-260-faqs.html i pričekajte svoj termin za razgovor. Vaš termin za razgovor ovisi o broju vašeg slučaja, koji se automatski generira. Što je manji broj predmeta, to ćete prije proći intervju. Nije važno koliko rano ćete poslati obrazac DS-260 ili provjeriti rezultate.

Kako se biraju dobitnici DV lutrije

Dobitnici zelene karte 2022. (ili, kao što smo gore objasnili, 2023.), kao i drugih godina, biraju se slučajnim odabirom računala.

Ne možete provjeriti rezultate DV lutrije 2023?

Ako ustanovite da službena web stranica DV lutrije ne radi, ne brinite! Posebice prvih dana objave, web stranica ima dosta posjeta sudionika koji žele znati jesu li osvojili Diversity Visa lutriju.
Možete se vratiti za nekoliko dana i ponovno provjeriti. Kada provjerite rezultat ne utječe na to hoćete li biti odabrani ili ne, tako da nema potrebe žuriti. Samo pazite da ne zaboravite vremenski raspon za najavu (8. svibnja 2022. do 30. rujna 2023.).

Nabavite fotografiju DV lutrije i spremite DV potvrdni kod na svoj telefon!

Nabavite fotografiju za lutriju zelene karte (DV program) izravno sa svog telefona pomoću besplatne aplikacije 7ID za iOS i Android. 7ID također može pohraniti vaš kod za potvrdu DV programa potreban za provjeru vašeg statusa sudionika kasnije.

Preuzmite 7ID sada!