Autor DVLottery.me 2021-09-01

DV lutrija 2023: Česta pitanja

Godišnja lutrija, na kojoj će više od 50.000 sretnika osvojiti američku zelenu kartu, održat će se u jesen 2021. Sastavili smo najvažnije odgovore na pitanja o Programu za vize za raznolikost 2023. tako da se možete pripremiti za nju unaprijed vrijeme!

Zašto se DV lutrija koja se održava 2021. zove 2023?

Ne dopustite da vas broj 2023 zbuni. Ne odnosi se na godinu lutrije, već na datume kada je zajamčeno da će svi dobitnici dobiti vize za raznolikost. Upravo vam te vize daju pravo da se preselite u Ameriku i dobijete zelenu kartu.

DV program 2023: kada se otvori

Stvarni datumi za Lutriju Green Card 2021. godine su od 6. listopada do 9. studenog 2021. Rezultati izvlačenja bit će objavljeni u svibnju 2022. Vrijeme početka za prijavu je 12:00 sati. Istočno američko vrijeme.

Zahtjevi DV lutrije 2021

Sljedeći podnositelji zahtjeva mogu sudjelovati u natječaju: (*) Imati završenu srednju školu. Alternativno: u posljednjih 5 godina osoba mora raditi najmanje 2 godine u svom zanimanju. Provjerite ispunjava li vaša profesija kvalifikacije ovdje: https://hr.dvlottery.me/jobs-qualify-dv-lottery. (*) Nemojte imati problema sa zakonom, kaznenim osudama ili kaznenim dosjeom. (*) Nemojte imati nikakve bolesti koje bi mogle naštetiti američkom društvu. (*) Najvažnije: podnositelji zahtjeva morali su biti rođeni u zemlji kojoj je u određenoj godini dopušteno sudjelovanje na lutriji. Ako vaša zemlja nije na ovom popisu, na lutriju možete unijeti oznaku zemlje rođenja vašeg supružnika ili roditelja. (*) Nema dobnih ograničenja. No većina sudionika mlađih od 18 godina diskvalificirana je zbog zahtjeva za srednjoškolskim obrazovanjem ili radnim iskustvom.

Zemlje koje ispunjavaju uvjete za DV lutriju 2021

Lutrija Visa Diversity 2023 otvorena je za domoroce svih zemalja osim sljedećih:
Bangladeš, Brazil, Kanada, Kina (uključujući Hong Kong), Kolumbija, Dominikanska Republika, El Salvador, Haiti, Honduras, Indija, Jamajka, Meksiko, Nigerija, Pakistan, Peru, Filipini, Južna Koreja, Ujedinjeno Kraljevstvo (osim Sjeverne Irske), Vijetnam.
Imajte na umu da područje Ujedinjenog Kraljevstva uključuje sljedeće zemlje: Angvilu, Bermude, Britanska Djevičanska ostrva, Kajmanske otoke, Falklandske otoke, Gibraltar, Montserrat, Pitcairn, Svetu Helenu te otoke Turks i Caicos. Sjeverna Irska se kvalificirala.
Podnositelji zahtjeva rođeni u Macau i Tajvanu mogu sudjelovati u lutriji DV-2023.

Kako sudjelovati na lutriji viza za raznolikost 2021. godine?

Pravila sudjelovanja ostaju ista. Na datume lutrije morate popuniti prijavu na web stranici https://dvprogram.state.gov/, priložiti usklađenu digitalnu fotografiju (nabavite je ovdje: https://hr.visafoto.com/diversity-visa-lottery-photo) i zadržite svoj broj potvrde. Broj potvrde trebat će vam za provjeru vašeg statusa nakon objavljivanja rezultata.
Sudjelovanje u DV lutriji je i uvijek će biti besplatno. Web lokacije koje naplaćuju naknadu za podnošenje prijave su lažne.

Kako se pripremiti za nadolazeću lutriju zelene karte?

Kako biste izbjegli pogreške i diskvalifikaciju prijave, trebali biste se unaprijed pripremiti za DV lutriju. Evo koraka koje trebate poduzeti: (*) Na jednom mjestu prikupite putovnicu, rodni list, diplome o obrazovanju i struci. Također će vam biti potrebni dokumenti za članove vaše obitelji. Prilikom ispunjavanja obrasca trebat će vam podaci iz ovih papira; (*) Vježbajte ispunjavanje obrasca za besplatnu obuku DV lutrije: https://hr.dvlottery.me/ds-5501-edv-form; (*) Provjerite ispunjava li vaša fotografija zahtjeve za fotografije DV Lutrije. U suprotnom, svoju fotografiju lutrije Green Card uvijek možete urediti online ovdje: https://hr.visafoto.com/diversity-visa-lottery-photo; (*) Zamolite članove svoje obitelji - bračni drug i djecu mlađu od 21 godinu - da sudjeluju u lutriji. To će povećati vaše šanse za preseljenje u Sjedinjene Države: pobjeda čini cijelu obitelj podobnom za dobivanje zelene karte.

Kada će biti poznati rezultati DV Lutrije 2023?

Dobitnici lutrije Green Card bit će objavljeni u svibnju 2022. Da biste saznali dobivate li (ili gubite), idite na web stranicu https://dvprogram.state.gov/ i unesite svoj broj potvrde. Svi rezultati bit će objavljeni samo na službenoj web stranici! Sve obavijesti putem pošte su lažne.

Što učiniti ako dobijem na DV lutriji?

Dobitkom na lutriji vize za raznolikost ne dobivate zelenu kartu, već ste podobni za useljeničku vizu. Svi dobitnici moraju ispuniti obrazac za prijavu DS-260 (https://hr.dvlottery.me/blog/1700-ds-260_application_form), položiti liječnički pregled (https://hr.dvlottery.me/blog/1800-medical_for_green_card) i biti intervjuiran u veleposlanstvu (https://hr.dvlottery.me/blog/1400-prepare_for_dv_lottery_interview). Samo na temelju ovih aktivnosti bit će vam dopušteno preseliti se u Sjedinjene Države.
Sretno!

Nabavite fotografiju DV lutrije i spremite DV potvrdni kod na svoj telefon!

Nabavite fotografiju za lutriju zelene karte (DV program) izravno sa svog telefona pomoću besplatne aplikacije 7ID za iOS i Android. 7ID također može pohraniti vaš kod za potvrdu DV programa potreban za provjeru vašeg statusa sudionika kasnije.

Preuzmite 7ID sada!