Autor DVLottery.me 2021-08-19

Odbijanje vize za lutrijsku DV. Mogu li se žaliti?

Što biste trebali učiniti ako niste na popisu dobitnika lutrije Green Card? Ili se vaš broj pokazao kao sretan, ali vam je na razgovoru u veleposlanstvu odbijena viza za raznolikost?
Što biste trebali učiniti ako niste na popisu dobitnika lutrije Green Card? Ili se vaš broj pokazao kao sretan, ali vam je na razgovoru u veleposlanstvu odbijena viza za raznolikost? Reći ćemo vam što učiniti u slučaju negativnih scenarija.

Mogu li osporiti ako nisam dobio na DV lutriji?

Odgovor je ovdje kratak: Ne, ne možete. Dobitnike DV lutrije program automatski određuje, a šanse za dobitak su u prosjeku 1: 200. Ako se vaš broj ne pokaže kao dobitnik, nećete znati točne razloge. U tom slučaju trebate biti strpljivi i okušati sreću na sljedećoj lutriji. Izglede za uspjeh možete detaljnije procijeniti na https://hr.dvlottery.me/win-chances-green-card-lottery.

Što ako sam pobijedio, ali nisam dobio vizu za raznolikost?

Dobit na lutriji Green Card nije jamstvo preseljenja u Sjedinjene Države. Pred vama je još jedan važan i težak korak: razgovor u američkom veleposlanstvu. Prema statistikama, samo oko 50.000 od 80.000-100.000 dobitnika dođe do kraja i zapravo dobije zelenu kartu.
Službeni razlozi za odbijanje useljeničke vize su sljedeći: (*) Ako imate više od jednog ulaska na lutriju, diskvalificirat ćete se od dobitka. Ako konzularni službenik utvrdi da se vaš zahtjev za DV lutriju temeljio na dva ili više unosa (npr. Upotrebom različitih engleskih transliteracija vašeg imena), bit će vam odbijena viza bez prava na žalbu. (*) Podnositelj zahtjeva ne ispunjava uvjete obrazovanja i zapošljavanja DV Lutrije. Prema zakonima i propisima DV lutrije, svaki Podnositelj zahtjeva mora imati završenu srednju školu ili, u posljednjih pet godina, imati dvije godine radnog iskustva za koje je potrebno stručno osposobljavanje. (*) Ako se utvrdi da je podnositelj zahtjeva sklopio lažni brak samo radi dobivanja vize, viza će biti odbijena.
No, postoje i neslužbeni razlozi za odbijanje zelene karte, koji nemaju jasne kriterije. Glavna je da bi službenik za vizu mogao pomisliti da ćete postati teret za državu. Program Visa za raznolikost namijenjen je aktivnim ljudima koji se mogu uzdržavati, zaraditi novac i pomoći gospodarstvu zemlje.
Najčešće odbijanje vize događa se sa sljedećim podnositeljima zahtjeva: (*) Stariji pobjednici (stariji od 50 godina). (*) Osobe s nedostatnim financijskim jastukom i imovinom. (*) Kandidati koji ne poznaju engleski jezik. (*) Podnositelji zahtjeva kojima nedostaju potrebne vještine na američkom tržištu ili imaju ograničeno radno iskustvo. (*) Oni za koje je malo vjerojatno da će pronaći posao u Sjedinjenim Državama.
Dobra vijest je da se možete žaliti na odbijanje zahtjeva za izdavanje vize za lutriju. To možete učiniti ako niste prekršili pravila lutrije i niste dali lažne podatke.
Podnositelj zahtjeva ima pravo zatražiti reviziju slučaja podnošenjem nove dokumentacije. U tom slučaju morate podnijeti Zahtjev za odricanje od osnova neprihvatljivosti. Učinite to tako da ispunite obrazac I-601 dostupan na https://www.uscis.gov/i-601.
Zahtjev I-601 i popratna dokumentacija moraju se dostaviti konzularnom odjelu veleposlanstva koje je donijelo rješenje o odbijanju. Veleposlanstvo šalje zahtjev odgovarajućem uredu za državljanstvo i useljeničke službe SAD -a na pregled. Ako se zahtjev odbije, može se podnijeti žalba Odjelu za upravne žalbe.
Imajte na umu da ćete, ako ste ponovno ovlašteni za intervju, morati ponovno platiti sve pristojbe.

Nabavite fotografiju DV lutrije i spremite DV potvrdni kod na svoj telefon!

Nabavite fotografiju za lutriju zelene karte (DV program) izravno sa svog telefona pomoću besplatne aplikacije 7ID za iOS i Android. 7ID također može pohraniti vaš kod za potvrdu DV programa potreban za provjeru vašeg statusa sudionika kasnije.

Preuzmite 7ID sada!