Autor DVLottery.me 2020-10-21

5 čestih pogrešaka sudionika lutrije Green Card

Dobit DV lutrije stvar je slučaja. Ali neke nijanse ovise i o samim sudionicima. Da biste ušli među tih 50 tisuća sretnika, morate biti vrlo oprezni kada se prijavljujete na lutriju, i što je još važnije nakon što je osvojite. Većina pogrešaka, učinjenih nedostatkom informacija ili nepažnjom, može dovesti do diskvalifikacije vašeg prijavnog obrasca.

1. Pogreške u imenu, prezimenu ili datumu rođenja

Te pogreške ne utječu izravno na dobitka na lutriji: u prvoj je fazi nemoguće provjeriti jeste li podatke unijeli ispravno. Ali ako dobijete na lutriji, netočnosti u obrascu mogu dovesti do odbijanja vize.
Ako je malo pogrešaka i one su beznačajne (na primjer slova i brojevi se pomiješaju 1-2 puta), konzul se na njih može pozivati bez potraživanja. Ali ako je pogreška gruba (na primjer, s obzirom na potpuno drugačiji datum rođenja), posljedice mogu biti ozbiljnije.

2. Ispunjavanje obrasca više puta

Svaki sudionik može predati samo jedan obrazac tijekom jedne lutrije. U slučaju duplicirane prijave bit će diskvalificiran 100%. Ako je došlo do pogreške u kucanju, ne morate je predati drugi put. U slučaju pobjede, pokušajte objasniti uzrok pogreške u intervjuu.

3. Ispunjavanje obrasca na web mjestu treće strane

Prilično česta pogreška. Obrazac morate ispuniti samo na službenim stranicama lutrije https://dvprogram.state.gov. Ovaj postupak je apsolutno besplatan. Bilo koja web lokacija na kojoj trebate uplatiti novac za registraciju u Lutriji je prijevara. Neke agencije mogu biti i prevaranti. Oni mogu naplatiti naknadu za popunjavanje obrasca, a zatim od vas zahtijevaju pristojan iznos novca kako bi vam dali broj potvrde za Lutriju. Svatko je u mogućnosti ispuniti obrazac za prijavu i za njega nije potrebno preplaćivati.
Međutim, neke agencije mogu vam pružiti savjetodavne usluge kako bi vam pomogle ispuniti obrazac. Odnosno, oni će vam pomoći da pravilno popunite obrazac, ali svejedno biste to trebali učiniti sami.

4. Nisu navedeni svi članovi obitelji

Ako na obrascu niste naveli sve članove obitelji ili ako ste dodali dodatne članove obitelji, na razgovoru će vam biti odbijena viza.
Na primjer, u vrijeme podnošenja prijave, u postupku ste razvoda, ali službeno ste još uvijek u braku i nemate pri ruci papire za razvod. Ako je vaš "bračni status" na prijavnici postavljen kao "razveden", to je gruba pogreška. A takve će prijave biti diskvalificirane u 99% slučajeva.
Ili. Živite u braku, imate jedno zajedničko dijete, a dijete vašeg supružnika iz prethodnog braka živi odvojeno od vas. Tako u zbroju dobivate dvoje djece. Ako prilikom ispunjavanja obrasca navedete samo jedno dijete, to će biti pogreška.

5. Neprikladne fotografije

Fotografije za DV lutriju podliježu prilično strogim uvjetima. Bilo bi prilično loše biti diskvalificiran zbog tako malog problema.
Da biste dobili odgovarajuću fotografiju DV lutrije, potrebna vam je fotografija koja odgovara zahtjevima američkog State Departmenta. U obzir se uzimaju različiti parametri: oštrina, svjetlina fotografije, položaj glave i njezin postotni omjer sa fotografijom, izraz lica, kontrast pozadine i mnogi drugi. Stoga biste trebali pažljivo pročitati zahtjeve.
Možete li provjeriti ispunjava li vaša fotografija zahtjeve putem ovog besplatnog jednostavnog mrežnog alata: https://hr.dvlottery.me/dv-lottery-photo-checker

Nabavite fotografiju DV lutrije i spremite DV potvrdni kod na svoj telefon!

Nabavite fotografiju za lutriju zelene karte (DV program) izravno sa svog telefona pomoću besplatne aplikacije 7ID za iOS i Android. 7ID također može pohraniti vaš kod za potvrdu DV programa potreban za provjeru vašeg statusa sudionika kasnije.

Preuzmite 7ID sada!