Autor DVLottery.me 2020-09-23

SAD će nastaviti izdavati vize za raznolikost dobitnicima lutrije

Važno! Proglas predsjednika Donalda Trumpa, kojim se zabranjuje podnositeljima zelenih karata, dobitnicima lutrije za raznolikost viza i ostalim legalnim imigrantima, djelomično je blokirao savezni sudac u Washingtonu. Predsjednički proglas prethodno je zabranjivao većinu imigracija u SAD do 31. prosinca 2020.
Sud je naložio administraciji da obradi sve zahtjeve za vizu za raznolikost 2020. što je prije moguće prije 30. rujna. Zahtjevi se obrađuju u veleposlanstvima i konzulatima tamo gdje lokalni zdravstveni uvjeti dopuštaju.
Da bi ispunjavali uvjete za vizu, podnositelji zahtjeva moraju pribaviti sve dokumente koji su dovoljni za ispunjavanje formalnih zahtjeva za vizu, platili su sve pristojbe za prijavu i imaju mogućnost zdravstvenog pregleda. Podnositelji zahtjeva koji su prethodno bili zakazani za razgovor trebaju se obratiti američkom konzulatu za daljnje informacije.

Ministarstvo vanjskih poslova koristit će sljedeći plan prioriteta za podnositelje zahtjeva:

(*) Podnositelji zahtjeva koji su u sudskim predmetima imenovani tužiteljima; (*) Podnositelji zahtjeva s kojima je već obavljen razgovor i koji traže ponovno izdavanje ili prevladavanje prethodnog odbijanja; (*) Podnositelji zahtjeva kojima je zakazan sastanak u ožujku, travnju ili svibnju i čiji su sastanci otkazani zbog pandemije COVID-19. (*) Za veleposlanstva i konzulate koji imaju dodatni kapacitet za obradu zahtjeva i koji nisu iscrpljeni gornjim trima kategorijama, podnositelji zahtjeva čiji su slučajevi u tijeku u Konzularnom centru Odjela u Kentuckyju.
Nažalost, neće biti moguće izdati sve vize DV-2020 do roka. Osim toga, predsjednički proglas 10014, kojim se zabranjuje ulazak u Sjedinjene Države određenim imigrantima (uključujući podnositelje zahtjeva za raznolikost viza), ostaje na snazi do 31. prosinca 2020., a predsjednik ga može produžiti.
U svakom slučaju, nastavak izdavanja viza (iako u ograničenim količinama) i pobjeda nad Trumpovom protuimigracijskom rezolucijom već su veliki korak u korist programa Diversity Visa. Redakcija Dvlottery.me izražava uvjerenje da će se u dogledno vrijeme procesi vratiti u svoj uobičajeni tok.

Nabavite fotografiju DV lutrije i spremite DV potvrdni kod na svoj telefon!

Nabavite fotografiju za lutriju zelene karte (DV program) izravno sa svog telefona pomoću besplatne aplikacije 7ID za iOS i Android. 7ID također može pohraniti vaš kod za potvrdu DV programa potreban za provjeru vašeg statusa sudionika kasnije.

Preuzmite 7ID sada!