Autor DVLottery.me 2020/08/27

Kako pronaći posao u SAD-u za stranca

Nositelji zelene karte imaju ista prava iz radnog odnosa kao i američki državljani. Za legalni rad ne trebaju posebno dopuštenje. No, postupak pronalaska prvog posla nakon preseljenja imigrantu može biti težak.
Osim toga, ponekad je potrebna ponuda posla kako bi se dobila sama Zelena karta. Tijekom razgovora u konzulatu dokazat će se da ćete se moći uzdržavati nakon dolaska u SAD.
Dopustite nam da vam kažemo kako se to može učiniti.
Postoji mnogo načina za pronalaženje posla u SAD-u. Otkriti ćemo tri najpopularnija i najučinkovitija. Oni će vam pomoći da što brže pronađete dobar posao.
Važno! Razmatramo legalne mogućnosti zapošljavanja i potičemo sve migrante u SAD-u da rade samo legalno.

Dijaspora ili prijatelji

Slobodna radna mjesta "poznanstvom" zauzimaju gotovo polovicu svih ponuda za posao. Dijaspora, čiji predstavnici već imaju veze s mnogim poslodavcima, često pomaže u zapošljavanju. Možete uputiti zahtjev njezinim predstavnicima ili jednostavno zatražiti pomoć. Ili možete pronaći zajednicu svojih kolega imigranata na Facebooku i objaviti na njoj svoj životopis.

Web stranice za zapošljavanje

Mnoge tvrtke koje oglašavaju svoja radna mjesta na Monsteru, Craigslistu ili bilo kojem drugom portalu za traženje posla prihvaćaju strance. Poslodavci na specijaliziranim stranicama najčešće traže visokokvalificirane stručnjake. Posao možete pronaći i kao domar, konobar ili vozač, ali morat ćete uvjeriti tvrtku zašto bi vas trebala zaposliti. Morat ćete pokazati neke posebne vještine koje će vam omogućiti da posao obavljate bolje i brže. Ili možete prihvatiti nižu plaću.

Najpopularniji portali za traženje posla u SAD-u

https://www.monster.com je najveća web stranica za traženje posla u SAD-u i širom svijeta. Baza podataka resursa sadrži više od milijun ponuda poslova od poslodavaca i više od 150 milijuna životopisa. Napredno pretraživanje omogućuje vam traženje slobodnih mjesta ne samo po imenu i gradu, već i prema vještinama i ključnim riječima.
https://craigslist.com - najpopularnija elektronička oglasna platforma među Amerikancima. Nudi smještaj za najam, raznu robu i usluge, spojeve, kao i posao u SAD-u
https://www.indeed.com - vodeća svjetska web lokacija za traženje posla. Svaki mjesec posjeti ga više od 180 milijuna jedinstvenih korisnika iz 50 različitih zemalja.
https://www.careerbuilder.com - još jedna velika web lokacija za traženje posla koja je jedna od prva tri u SAD-u Svaki mjesec je posjeti oko 24 milijuna tražitelja posla. Web stranica predstavlja većinu tvrtki iz Fortune 1000.
Mali lifehack. Da biste pronašli posao za stranca, u polje za pretraživanje unesite naziv svog maternjeg jezika. Dalje, sve što morate učiniti je sortirati rezultate po datumu i drugim kriterijima.

Agencije za zapošljavanje

Specijalizirane tvrtke usmjerene na pronalaženje zaposlenika za tvrtke u Sjedinjenim Državama. Zainteresirani su da vam pronađu posao jer za to plaćate novac. Njihova reputacija i zarada ovise o vašim rezultatima. Vrlo je važno surađivati s pouzdanom agencijom. Obavezno ih pitajte za licencu. Tvrtka mora sa svakim prijaviteljem sklopiti ugovor koji treba navesti sva prihvatljiva slobodna radna mjesta i poslodavce, željeno stanje ili grad rada i ostale pojedinosti. Agencija će vam ponuditi slobodna radna mjesta i dogovoriti razgovore dok ne primite poziv za posao. Ovo je najjednostavnija dostupna opcija pretraživanja, iako košta.
Pronaći posao u SAD-u za migranta nije lak zadatak, ali je moguć. Sve ovisi o vašim zahtjevima i vremenu koje ste spremni potrošiti na pronalaženje "savršenog" posla.

Nabavite fotografiju DV lutrije i spremite DV potvrdni kod na svoj telefon!

Nabavite fotografiju za lutriju zelene karte (DV program) izravno sa svog telefona pomoću besplatne aplikacije 7ID za iOS i Android. 7ID također može pohraniti vaš kod za potvrdu DV programa potreban za provjeru vašeg statusa sudionika kasnije.

Preuzmite 7ID sada!