Autor DVLottery.me 2019/07/12

Što je imigracijska zelena kartica?

Svatko tko je ikada razmišljao o emigraciji u SAD trebao bi znati za US Green Card. U ovom članku ćemo raspraviti što je zelena karta, kako je dobiti i koje su njezine prednosti.

Što je zelena karta?

U osnovi, legendarna Zelena karta je identifikacijski dokument koji vam daje status "stalnog prebivališta" i daje pravo strancima da žive i rade u Sjedinjenim Državama trajno slično njegovim građanima.
Službena zelena karta SAD-a naziva se „Zakonitost trajne rezidentne kartice“. Nadimak „Zelena karta“ dobio je u prošlosti zbog svoje zelene boje. Zanimljivo je da je nakon 1964. kartica bila obojena žutom, plavom i ružičastom, a zelena boja se vratila tek 2010. godine, ali nadimak je ostao od 1946. godine.
Za razliku od vlasnika zelene karte, nositelji neimigrantske vize ovise o svom poslu ili svrsi boravka u SAD-u. Imajući Zelenu karticu, dobivate mogućnost da odaberete i promijenite svoje radno mjesto ili da se krećete svugdje u SAD-u bez ikakvih ograničenja kao i građani SAD-a. Vlasnici zelene karte imaju mogućnost podnijeti zahtjev za državljanstvo.

Koliko dugo traje zelena karta?

Zelena karta vrijedi do kraja života, ali se mora obnavljati svakih 10 godina kao putovnica ili vozačka dozvola.
Postoje situacije u kojima možete izgubiti status stalnog boravka. Zelena karta će se automatski poništiti ako nositelj: bez razloga i odobrenja napusti SAD duže od 364 dana zaredom; Postaje državljanin SAD-a; Počini zločin ili krši zakon o imigraciji.

Kako dobiti zelenu kartu?

Postoje neki načini za dobivanje zelene karte: (*) Da biste pronašli posao i dobili poziv od poslodavca u SAD-u; (*) Ako imate rođake u SAD-u, možete dobiti zelenu kartu putem programa spajanja obitelji; (*) Osvajanjem Lutrije za zelenu kartu
Prva dva načina mogu potrajati godinama, tako da je najjednostavniji način da dobijete zelenu kartu da sudjelujete u raznovrsnoj vizi (DV). Sve što trebate je malo sreće i potpune informacije o tome kako ispravno ispuniti obrazac lutrije koji možete pronaći u našim F.A.Q: https://hr.dvlottery.me/dv-lottery-questions. Također smo stvorili emulator (testnu verziju) aplikacije za lutriju za vas i možete je pokušati ispuniti tijekom cijele godine https://hr.dvlottery.me/ds-5501-edv-form

Nabavite fotografiju DV lutrije i spremite DV potvrdni kod na svoj telefon!

Nabavite fotografiju za lutriju zelene karte (DV program) izravno sa svog telefona pomoću besplatne aplikacije 7ID za iOS i Android. 7ID također može pohraniti vaš kod za potvrdu DV programa potreban za provjeru vašeg statusa sudionika kasnije.

Preuzmite 7ID sada!