Autor DVLottery.me 2020/07/02

Glavni razlozi zašto se vaša zelena karta možda odbija

Osvajanje DV Lutrije ne daje vam 100% jamstvo dobivanja imigrantske vize ili zelenog kartona. Ponekad u jednoj ili drugoj fazi američke imigracijske vlasti odbijaju izdati vizu ili dodijeliti željeni status.
Američki zakon o imigraciji pruža popis razloga za zabranu ulaska u Sjedinjene Države:

Kaznena prijava

Stranci osuđeni za dva ili više kaznenih djela za koja je kumulativna kazna pet godina ili više, ne ispunjavaju uvjete za ulazak u Sjedinjene Države. Ozbiljnost počinjenih zločina nevažna je za uskraćivanje vize. Manji prekršaj za koji je izrečena kazna dulja od jedne godine može biti i razlog za uskraćivanje vize ako je djelo počinjeno u pet godina prije podnošenja zahtjeva za vizu.

Medicinski razlozi

Među razlozima za odbijanje postoje opasne zarazne bolesti, kao i mentalna ili fizička oštećenja koja mogu predstavljati prijetnju za zajednicu ili podnositelja zahtjeva. Popis takvih bolesti sadrži teški akutni respiratorni sindrom (SARS), tuberkulozu (zarazno stanje), lepre, sifilis (zarazno stanje), šancroid, gonoreju, granuloma inguinale, limfogranulom. Osim toga, osobe koje pate ili su u prošlosti patile od zlouporabe alkohola i droga, kao i mentalnih i / ili fizičkih poremećaja koji predstavljaju prijetnju za društvo, ne smiju biti primljene u Sjedinjene Države.

Nelegalni boravak ili kršenje američkih imigracijskih propisa

Ilegalno je boraviti u Sjedinjenim Državama na temelju viza ili dokumenata kojima je istekao rok. Osobi koja je ilegalno boravila u Sjedinjenim Državama šest mjeseci do jedne godine uskraćen je ulazak u zemlju tri godine. Ako razdoblje ilegalnog boravka prelazi godinu dana, strancu je zabranjen ulazak u Sjedinjene Države na 10 godina. Kršenje imigracije je svaka aktivnost koja je suprotna uvjetima vize, poput zapošljavanja bez posebnog odobrenja Državne i imigracijske službe, koje prelazi trajanje boravka, itd.

Zapisi o deportaciji

Ako strani državljanin krši američke imigracijske zakone, to može dovesti do njihove deportacije. Deportirana osoba bit će lišena prava ulaska u Sjedinjene Države na 5 godina. Ako stranac ponovo prođe kroz postupak deportacije, izriče se 20-godišnja zabrana ulaska. Stranim državljanima koji su počinili teška kaznena djela unutar SAD-a trajno će se zabraniti ulazak u zemlju. Ista sudbina čeka deportere koji prekorače njihov boravak za godinu dana, a zatim pokušaju ilegalno ući u zemlju.

Podaci koji odbijaju podnositelja zahtjeva

Bilo koji podatak koji podnosi podnositelja zahtjeva, uključujući informacije iz neslužbenih izvora, poput bivših supružnika ili poslovnih partnera, mogu biti razlozi za negativnu odluku o vizu. U tim će slučajevima prevladavanje zabrane putovanja u SAD-u zahtijevati dokazivanje da su informacije o kleveti neistinite i uklanjanje imena podnositelja zahtjeva s crne liste.

Nisu naznačeni valjani računi na društvenim mrežama

Podnositelj zahtjeva mora navesti račune na nekoliko platformi za društvene mreže koje su koristili u posljednjih pet godina. Možete reći da nemate nikakve račune, ali ako se pokaže da su ove informacije neistinite, podnositelji zahtjeva suočit će se sa "ozbiljnim imigracijskim posljedicama".

Netočno ponašanje tijekom intervjua

Komunikacija s imigrantskim službenikom trebala bi se odvijati na isti način kao i razgovor za zaposlenje s poznatom tvrtkom. Trebate se ponašati ponizno i ljubazno, jasno odgovarati na postavljena pitanja, ne skrivati činjenice, i što je najvažnije - ne šalite se. Svaki neuspjeli ili neprikladni odgovor može biti razlog za odbijanje imigrantske vize. Bolje je uvijek ozbiljno odgovoriti.

Nabavite fotografiju DV lutrije i spremite DV potvrdni kod na svoj telefon!

Nabavite fotografiju za lutriju zelene karte (DV program) izravno sa svog telefona pomoću besplatne aplikacije 7ID za iOS i Android. 7ID također može pohraniti vaš kod za potvrdu DV programa potreban za provjeru vašeg statusa sudionika kasnije.

Preuzmite 7ID sada!