Autor DVLottery.me 2020/06/05

Kako se možete pripremiti za intervju sa zelenom karticom

Osvojio sam američku Zelenu kartu u lutriji DV-2021, što trebam učiniti dalje? Koji je sljedeći korak nakon osvajanja Zelene karte? Koje obrasce moram ispuniti, gdje i što treba poslati? Kako mogu dobiti svoju Zelenu karticu nakon pobjede na DV Lutriji? - Ova pitanja nastaju među sretnicima nakon što provjere rezultate DV Lutrije i pogledaju stranicu s rezultatima. Doznajmo odgovore!
Osvajanje DV Lutrije ne daje vam zelenu kartu automatski, već vam daje pravo da se prijavite za imigracijsku vizu. Konzularni uredi procijenit će vašu financijsku situaciju, rezultate medicinskih testova, kaznenu prijavu itd. Za konačnu odluku o vašem slučaju trebat će vas intervjuirati u američkom veleposlanstvu ili u imigracijskom uredu u Sjedinjenim Državama. O planiranom vremenu bit ćete obaviješteni unaprijed. Intervjuu moraju prisustvovati svi članovi obitelji.
Na početku razgovora potrebno je položiti zakletvu o namjeri da se kaže istina i samo istina. Pitanja se obično postavljaju od glavnog podnositelja zahtjeva, a ne članova njegove obitelji. Intervju traje nekoliko minuta. Odgovorite kratko, nemojte dodavati nepotrebne detalje i samo dostavljajte dokumente koje od vas zatraži konzularni službenik. Ne trebate govoriti engleski da biste prošli intervju.

Na koja pitanja se moram pripremiti?

Prvo, definitivno će biti pitanja o vašem sudjelovanju u lutriji.
Ako ćete dovesti obitelj u SAD, budite spremni na pitanja o vašem braku. Koliko dugo se supružnici poznaju? Žive li supružnici zajedno i gdje? Da su prije bili u braku? Ako ima druge djece?
Svakako, postojat će pitanja o vašim imigracijskim planovima. Gdje ćete živjeti po dolasku? Gdje ćeš raditi? Hoće li supružnik raditi?
Konzularni ured pitaće vas o obrazovanju, kvalifikacijama i radnom iskustvu. Djeca se obično pitaju žele li živjeti u Americi.
Na kraju morate potpisati zakletvu prije nego što možete platiti ili dobiti vizu.

Kako mogu dokazati svoju financijsku potporu?

Izuzetno je važno dokazati da nakon što se preselite u SAD nećete postati teret za državu i nećete zahtijevati nikakvu financijsku pomoć. Možete pružiti jedan od sljedećih dokaza.
- Izvod banke s vašeg osobnog računa, koji sadrži iznos uštede i razdoblje u kojem je prikupljen. - Posjedovanje imovine, ako je moguće prenijeti ih u SAD. - Izjava o podršci koju potpisuje vaš rođak ili prijatelj koji živi u SAD-u. - Procjena imovine koju obavlja agent za nekretnine, odvjetnik ili drugi relevantni stručnjak. - Ponuda za posao.

Savjeti za uspješno prolazak intervjua

Planirajte unaprijed. Prikupite sve dokumente potrebne za intervju i pažljivo ih pregledajte. Trebali biste vrlo brzo kretati kroz njih dokumentirajući činjenice o kojima ćete govoriti. Sistematizirajte svoje znanje. Razmislite o detaljima. Dobro je napraviti plan za nadolazeći intervju. Dok se pripremate za intervju, postavite se za prijateljsku i pouzdanu komunikaciju s konzularnim službenikom. Dobro je pokušati unaprijed shvatiti mentalitet američke osobe.
Pazite na svoj izgled. Izgled i maniri vrlo su važni jer određuju prvi dojam. Za muškarce je bolje nositi strogo elegantno odijelo. Ako više volite casual stil, možete nositi džemper ili nepristojnu majicu u kombinaciji s tamnim hlačama ili trapericama. Žene bi trebale radije odijela ili strogu haljinu.
Budite sigurni. Budite ljubazni, ali ne genijalni. Odgovorite na pitanja izravno, kratko i jasno. Govorite dovoljno glasno, bez gutanja riječi ili ponovnog postavljanja pitanja. Dugo razmišljanje ili odbijanje odgovora nepopravljiva je greška. Ne prekidajte ispitivača: oni bi trebali preuzeti vodstvo.

Nabavite fotografiju DV lutrije i spremite DV potvrdni kod na svoj telefon!

Nabavite fotografiju za lutriju zelene karte (DV program) izravno sa svog telefona pomoću besplatne aplikacije 7ID za iOS i Android. 7ID također može pohraniti vaš kod za potvrdu DV programa potreban za provjeru vašeg statusa sudionika kasnije.

Preuzmite 7ID sada!