Autor DVLottery.me 2020/06/04

DV Lutrija i koronavirus (COVID-19)

Hoće li pandemija utjecati na članove trenutne lutrije DV-2021 i hoće li se DV Lutrija 2022 održati na jesen 2020. godine?
Zbog epidemije Coronavirusa obustavljeni su svi ne-hitni vizni procesi. U ovom trenutku, sudionici DV Lutrije su zabrinuti da neće moći proći intervjue prije roka. Postoje sumnje i na sljedeću lutriju.
Započnimo s dobrim vijestima: ne postoji zakonski način da u potpunosti obustavite ili zaustavite DV Lutriju. Trenutno se sredstva Odjela koriste za reagiranje na pandemiju COVID-19 i daju se prioritetu pomoći američkim građanima u inozemstvu. Zato je objava pobjednika lutrije Diverzantske lutrije za DV-2021 odgođena od 5. svibnja do 6. lipnja 2020. godine.
Glavni razlog odgode je taj što je od skoro 13.000 zaposlenika USCIS-a zatraženo da rade od kuće, kako bi usporili širenje pandemije. Ali prema izvješćima, USCIS će nastaviti s kompletnim operacijama do 4. lipnja. Daljnja odgađanja nisu najavljena.
Da biste saznali da li ste među 50 000 pobjednika, morat ćete posjetiti web mjesto provjere statusa prijavitelja na https://www.dvlottery.state.gov/ESC/. Rok za provjeru statusa i potvrđivanje termina je 30. rujna 2020. godine.
Budite spremni na moguća kašnjenja intervjua i obradu Zelene karte. Trenutno se intervjui za DV-2021 trebaju započeti 1. listopada 2020. godine.
Online registracija za program viza za raznolikost 2022 započet će u listopadu 2020. Predviđeni datum roka za prijavu je 6. studenog 2020. godine.
Trenutno nema službenih razloga za otkazivanje DV Lutrije!

Nabavite fotografiju DV lutrije i spremite DV potvrdni kod na svoj telefon!

Nabavite fotografiju za lutriju zelene karte (DV program) izravno sa svog telefona pomoću besplatne aplikacije 7ID za iOS i Android. 7ID također može pohraniti vaš kod za potvrdu DV programa potreban za provjeru vašeg statusa sudionika kasnije.

Preuzmite 7ID sada!