Autor DVLottery.me 2019/06/14

Što je lutrija Diversity Visa?

Prva stvar koja vam padne na pamet ako ste ikada razmišljali o useljavanju u Ameriku je lutrija zelene karte. Evo nekih detalja o DV lutriji. Što je to i zašto? Tko može sudjelovati i koje su vaše šanse za pobjedu?

Što je?

Prva lutrija Diversity Visa koja je najpoznatija kao lutrija zelene karte održana je 1994. godine. Lutrija ima za cilj diverzifikaciju imigrantske populacije u SAD-u odabirom kandidata uglavnom iz zemalja s niskim brojem imigranata u SAD u posljednjih pet godina.
Danas svake godine američki State Department izdaje oko 55.000 viza i oko 20 milijuna ljudi se svake godine prijavljuje za lutriju. Unatoč takvoj popularnosti, Program viznog režima za raznolikost je općenito jedan od najjednostavnijih načina za dobivanje zelene karte za ljude iz različitih nacija.
Šanse za osvajanje Zelene karte mnogo su veće od šanse za osvajanje milijuna u uobičajenoj lutriji. Prije svega, šanse za pobjedu ovise o vašoj zemlji rođenja. Ovdje možete saznati dobitne stope za USA Green Lottery za svaku zemlju: https://hr.dvlottery.me/win-chances-green-card-lottery

Kako radi?

Zahtjev za Lutriju podnesen je on-line na internetskoj stranici State Departmenta. Obrazac je dostupan svake godine od početka listopada do početka studenog. Točni se datumi mijenjaju iz godine u godinu, pa slijedite vijesti da ne propustite priliku. Službena web stranica je https://www.dvlottery.state.gov/
Pobjednike odabire američki State Department. Ali pobjeda ne jamči dobivanje trajne vize. Odabir vam daje samo pravo podnijeti zahtjev za vizu. Pobjeda je samo prvi korak na vašem putu useljavanja. Drugi je popunjavanje obrasca DS-260 za vizu. Budite oprezni prilikom popunjavanja obrasca DV Lottery, jer na obrascu DS-260 morate dati iste podatke.

Tko može sudjelovati u lutriji zelene karte?

Gotovo svatko može sudjelovati u Lutriji raznolikosti. Postoje samo dva glavna zahtjeva za sudionike: vaša zemlja rođenja i stupanj obrazovanja. Također morate pružiti ispravnu fotografiju. Ne morate imati nikakve posebne vještine ili rođake i to ne košta ništa.

Nabavite fotografiju DV lutrije i spremite DV potvrdni kod na svoj telefon!

Nabavite fotografiju za lutriju zelene karte (DV program) izravno sa svog telefona pomoću besplatne aplikacije 7ID za iOS i Android. 7ID također može pohraniti vaš kod za potvrdu DV programa potreban za provjeru vašeg statusa sudionika kasnije.

Preuzmite 7ID sada!